Provincie Zuid-Holland

19-09-2001

Zaterdag 13 oktober open dag provincie Zuid-Holland

Op 13 oktober houdt de provincie Zuid-Holland een open dag. De provincie biedt deze dag een programma aan dat leuk en interessant is voor iedereen. Het thema van deze open dag is: Gebiedsgericht werken; 6 gebieden in de etalage. In de centrale hal wordt een aantrekkelijke gebiedenmarkt gepresenteerd. Hier kunnen de bezoekers uitleg krijgen over de belangrijkste activiteiten die de provincie per gebied onderneemt. De open dag in het provinciehuis aan het Haagse Malieveld is vrij toegankelijk.

In en rond de grote hal van het provinciehuis krijgen de bezoekers informatie over de taken van de provincie, bijvoorbeeld bodemsanering, het vangen van muskusratten, toerisme en recreatie. Daarnaast laat de provincie zien met welke actuele projecten zij bezig is. Vanwege het Jaar van de Vrijwilliger zal er een uitgebreide stand aanwezig zijn over de mantelzorg.
Verder zijn er gedurende de dag spreekuren van de gedeputeerden en is er de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende politieke partijen. Op de open dag zullen er 3 jeugddebatten plaatsvinden die in het teken staan van jeugd en culturele instellingen. Ook is er gelegenheid om deel te nemen aan rondleidingen door het provinciehuis. Zo kan men een kijkje te nemen in de statenzaal, de kamers van de gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin, de bibliotheek en de werkkamers van ambtenaren. Diegene die tijdens het bezoek enthousiast zijn geworden over het werken bij de provincie, kunnen informatie krijgen bij de Vacaturebank. Het programma wordt muzikaal omlijst door .o.a. een multiculturele band. Wie geĂŻnteresseerd is in kunst kan ondermeer de expositie 'Hollandse Waterlinie' bezichtigen. Bij deze bent u van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de open dag. Koffie en thee staan klaar.

provinciehuis 11.00-16.00 uur
Zuid-Hollandplein 1 (bij het Malieveld)
op loopafstand van Den Haag CS of neem
tram 1 of 9 (halte Zuid-Hollandlaan) of bus 67, 88 of 90