Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-10-2001 Persbrichten district Kerkrade (HP 15.00 uur) Zaterdag 13 oktober 2001

Simpelveld, fietser ernstig gewond:
Een 68 jarige fietser woonachtig te Simpelveld is vrijdagmiddag 12 oktober 2001 ernstig gewond geraakt bij een valpartij op de Rolduckerweg te Simpelveld.
Het slachtoffer fietste omstreeks 13.30 uur samen met zijn echtgenote over de Rolduckerweg waar hij onder aan de berg met zijn stuur in aanraking kwam met het stuur van de fiets van zijn echtgenote. Beiden kwamen hierdoor ten val waarbij het slachtoffer ongelukkig met zijn hoofd op het wegdek viel. Hij liep daardoor een ernstig hersenletsel op. Personeel van een ambulance verkeende ter plaatse eerste hulp. Het slachtoffer werd vervolgens met spoed door de ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht. Onderweg werden kruisingen verkeersvrij gemaakt door meerdere motorrijders en patrouille-autos van de politie om het transport snel mogelijk te maken. Het slachtoffer is in kritieke toestand opgenomen in het AZM te Maastricht.

Vaals, carjacking:
Een 57 jarige inwoner van Vaals is vrijdagmorgen 12 oktober 2001 het slachtoffer geworden van een diefstal met geweld. Het slachtoffer reed vrijdagmorgen omstreeks 11.00 uur met zijn taxi de oprit van zijn taxibedrijf gelegen aan de Sneeuwberglaan te Vaals op. In de oprit stond een onbekende man waardoor het slachtoffer niet verder kon rijden en stopte. De man kwam op het slachtoffer toegelopen, opende de deur van de taxi en sleurde het slachtoffer uit zijn auto. Het slachtoffer kwam daarbij ten val waarop de onbekende man achter het stuur plaatsnam. Het slachtoffer stond op en greep de onbekende man achter het stuur vast. Deze gaf echter gas en reed met de taxi achteruit waarbij het slachtoffer genoodzaakt was de onbekende man los te laten. Deze reed daarop met de taxi weg in de richting van Gemmenich. Het slachtoffer heeft van de diefstal en de geweldpleging aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Eygelshoven, hennep in woning aangetroffen:
De politie heeft vrijdagmiddag 12 oktober 2001 bij een onderzoek in een woning aan de St. Janstraat te Eygelshoven bijna een kilo marihuana en hennep aangetroffen.
Het onderzoek in de woning werd omstreeks 13.45 uur ingesteld naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van henneplanten. Voorzien van een machtiging betrad de politie vrijdagmiddag de woning. Op verschillende plaatsen in de woning trof de politie drogende planten aan. In een zak werd inmiddels gedroogde marihuana aangetroffen. Alle softdrugs werden door de politie in beslag genomen. De bewoner, een 24 jarige inwoner van Eygelshoven, werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Na overleg met de Officier van Justitie werd aan de verdachte een schikkingsvoorstel gedaan van fl. 3250,-. Indien de verdachte niet betaald moet hij zich op 1 november 2001 bij de Officier van Justitie verantwoorden.

Landgraaf, diefstal uit woning:
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een diefstal in een woning plaatsgevonden aan de Rimburgerweg te Landgraaf. De dief kon in de woning geraken door via een wc-raampje naar binnen te klimmen. De woning werd doorzocht waarbij een laptop ontvreemd werd alsmede twee tassen, waarin o.a. rijbewijzen, paspoorten en kentekenbewijzen van autos in aanwezig waren. De bewoner heeft aangifte gedaan van de diefstal. De bewoner ontdekte de inbraak toen hij zaterdagmorgen kort na middernacht thuiskwam.

In dezelfde nacht heeft aan dezelfde straat nog een inbraak plaatsgevonden in een woning. Bij deze woning werd een ruitje vernield waarna uit de keuken een GSM, een beurs met nog onbekende inhoud en twee sleutelbossen werden ontvreemd. Niet uitgesloten is dat beide inbraken door dezelfde dader zijn gepleegd. De politie stelt een onderzoek in.