Politiebericht Eindhoven e.o. 13-10-2001
2e Persbericht 13 oktober 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Gestolen bromfiets
Op de Geraniumstraat is zaterdagmiddag rond 15.50 uur een 17-jarige jongen uit Geldrop aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets op 31 december 1998 in Den Haag was gestolen. De jongen verklaarde de bromfiets gisteren gekocht te hebben en wordt verdacht van heling. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De bromfiets is in beslag genomen.

Eindhoven: Verdachte van vernieling auto aangehouden Op de Kanaaldijk Zuid is zaterdagmiddag rond 15.30 uur een 34-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het schoppen tegen de achterzijde van de auto van een 21-jarige vrouw uit Eindhoven. De vrouw reed over de Tongelresestraat en wilde rechtsaf de Kanaaldijk Zuid in rijden toen zij plotseling de 34-jarige automobilist aan zag komen. Om een ongeluk te voorkomen week de vrouw uit. De vrouw reed vervolgens verder de Kanaaldijk Zuid op. Achter haar reed de 34-jarige verdachte. Op de kruising Kanaaldijk Zuid Nachtegaallaan Kanaalstraat moest de vrouw voor een verkeerslicht stoppen. De verdachte is hierop uit zijn auto gestapt en heeft diverse keren tegen haar auto geschopt waardoor deze een deuk heeft opgelopen. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Helmond: Vrouwen slachtoffer van zakkenroller
Op de Markt zijn zaterdagochtend rond 11.15 uur twee vrouwen uit Helmond, 35 en 37 jaar, het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De 35-jarige vrouw controleerde op een gegeven moment of haar portemonnee nog in haar schoudertas zat. Ze bemerkte toen dat deze was weggenomen. In de portemonnee zaten een geldbedrag van ongeveer 70 gulden en enkele pasjes. De 37-jarige vrouw had haar portemonnee ook in een schoudertas zitten. Toen ze bij een kraam iets wilde betalen bemerkte ze dat haar portemonnee weg was. In haar portemonnee zat een geldbedrag van ruim 200 gulden.

Best: Inbraken
In twee in aanbouw zijnde woningen aan de Strovelden is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Uit een woning werd een Cv-ketel gestolen. De dader kwam hier binnen door een toegangsdeur open te breken. Uit de andere woning werden een radiator en een combimagnetron weggenomen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de dader hier is binnengekomen.

Beek en Donk: Snelheidscontrole
Op de Oranjelaan zijn zaterdag tussen 13.55 en 15.35 uur 1.334 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 234 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 87 km/u.

Budel: Paardentrailer en auto over de kop
Op de A2, ter hoogte van hectometerpaal 184.9, zijn zaterdagochtend rond 9.45 uur twee autos met elkaar in botsing gekomen. Een 60-jarige automobilist reed met zijn auto met daarachter een paardentrailer over de A2 in de richting van Weert. Plotseling remde hij omdat voor hem een file was ontstaan. Een 28-jarige bestuurster uit Deventer, die achter de auto met de paardentrailer reed, kon niet meer tijdig remmen en botste op de combinatie. Hierdoor zijn de auto en de trailer over de kop geslagen. Een 58-jarige man uit Valkenswaard, die bij de automobilist uit Valkenswaard in het voertuig zat, is met rugletsel overgebracht naar het St. Josephziekenhuis. In de paardentrailer stonden twee paarden. Het is nog onbekend of zij letsel hebben opgelopen door de aanrijding.

Deurne: Tandem geschept door auto
Op de Vlierdenseweg zijn zaterdagmiddag rond 13.30 uur twee fietsers op een tandem, een 55-jarige man en een 53-jarige vrouw uit Asten, gewond geraakt toen zij geschept werden door een auto. Een 30-jarige automobilist uit Deurne die over de Vlierdenseweg reed is tijdens een inhaalmanoeuvre de controle over zijn stuur verloren. Hierdoor ging zijn auto tollen en kwam aan de linkerkant op het fietspad terecht. Er ontstond vervolgens een botsing met de beide fietsers. De vrouw liep een hoofdwond op en de man een beenbreuk. Beiden zijn naar het St. Annaziekenhuis gebracht.

Geldrop: Gestolen auto teruggevonden
Vanaf de Ritsaartlaan is tussen vrijdagavond 23.00 uur en zaterdagochtend 9.00 uur een groene Opel Ascona gestolen. Uit onderzoek bleek dat de auto in de nacht van vrijdag op zaterdag betrokken is geweest bij een ramkraak bij een pand aan de Stationsstraat in Deurne. De auto liep diverse beschadigingen op door twee aanrijdingen met een politievoertuig. (zie Persbericht 1 13 oktober verdachte van ramkraak na achtervolging aangehouden).

Veldhoven: Videocamera gestolen
Vanaf het terrein van een bedrijf aan de Kempenbaan is vrijdagavond rond 22.10 uur een camera van het videobewakingssysteem weggenomen. De camera hing in de buitenlucht en is van de muur gerukt.