Gemeente Amstelveen

Persbericht

Datum: 4 september 2001

Amstelveen 2020+; Samen leven in de Vitale Stad

Raadscommissie behandelt de Toekomstvisie op 5 september

Gemeenteraad vergadert op 17 oktober over de Toekomstvisie

De Toekomstvisie voor Amstelveen zal woensdag 17 oktober door de gemeenteraad worden behandeld en vastgesteld. Vandaag, woensdag 5 september, zal deze beleidsnotitie in een gecombineerde raadscommissie aan de orde komen.

Het college van Burgemeester en Wethouders is van mening dat de agenda voor de gemeenteraad op 12 september te veel belangrijke onderdelen bevat waarover de gemeenteraad een besluit moet nemen. Het betreft hier de aanpak van de kwaliteitsimpuls en de begrotingsproblematiek. Hierdoor kan een uitgebreide behandeling van de toekomstvisie niet goed tot zijn recht kan komen. Besloten is nu, mede op advies van de fractievoorzitters, de Toekomstvisie niet op 12 september, maar volgende maand op 17 oktober te behandelen.

De gemeente Amstelveen werkt al jaren aan een beleidsvisie waarin het toekomstperspectief van Amstelveen wordt geschetst. Eerder dit jaar vonden tal van bijeenkomsten en publieke stadsdebatten plaats waar belangengroepen, individuele Amstelveense burgers en andere geĂŻnteresseerden discussieerden over de toekomst van Amstelveen. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in een open planproces op basis van de onderzoeken, adviezen en inspraak een voorstel gemaakt dat breed publicitair aan de orde kwam. Zowel in het Amstelveens Weekblad, als in het Amstelveens Nieuwsblad, als op de speciale Internet-site (www.amstelveen2020.nl) en de publieksinfo in het raadhuis en de bibliotheken heeft een ieder kennis kunnen nemen van deze visie.

De behandelingen van de raadscommissie en gemeenteraad zijn openbaar en voor het publiek toegankelijk.

De vergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het raadhuis, Laan Nieuwer-Amstel 1 en starten om 20.00 uur.

Amstelveen, 4 september 2001