IQUIP INFORMATICA BV

Seminars 'Automatisering van de testuitvoering'

Diemen, 21 september 2001

Vanaf 17 oktober a.s. organiseert Software Control een vijftal middagseminars met als thema 'Automatisering van de testuitvoering'. Aanleiding is het onlangs verschenen gelijknamige boek, dat een praktische handleiding biedt om automatisering van de testuitvoering voor zowel nieuwbouw- als onderhoudstrajecten met succes in de praktijk toe te passen. De middagseminars zijn voor iedereen toegankelijk; deelname gaat op uitnodiging en is kosteloos.

Sneller en beter testen
In een tijd waarin informatie vaak de doorslaggevende concurrentiefactor blijkt te zijn, is tijdige oplevering en kwaliteit van het informatiesysteeem van strategisch belang voor de onderneming. Door het toepassen van moderne ontwikkelmethoden en -tools wordt de benodigde tijd voor het ontwikkelen van nieuwe applicaties steeds korter. Hierdoor komt het testen nadrukkelijker op het kritische pad te liggen en dreigt een belemmerende factor te worden voor slagvaardige bedrijfsvoering en informatievoorziening. 'Sneller en beter testen' is een belangrijke doelstelling geworden voor veel testorganisaties.

Geautomatiseerd testen is een nagenoeg onmisbaar onderdeel voor het behalen van deze doelstelling, waarbij testtools een belangrijke rol spelen. Maar het aanschaffen van een tool op zichzelf is niet voldoende; het testtool is geen wondermiddel dat zelf het testproces automatiseert. Het moet worden gezien als een krachtige ontwikkelomgeving waarmee men het testproces automatiseert.

Moment van testautomatisering is sleutel tot succes Naast de techniek en de juiste aanpak is vooral het moment waarop testautomatisering plaatsvindt bepalend voor het succes ervan. De huidige praktijk is vaak dat tests worden geautomatiseerd tijdens de testactiviteiten van een systeemontwikkelingstraject. Om van testautomatisering een doelgerichte, efficiënte en planbare activiteit te maken, is het verstandig om het moment van testautomatisering te kiezen parallel aan de testactiviteiten en afgestemd op incrementen of releases van systemen.

Over de middagseminars 'Automatisering van de testuitvoering' Tijdens een middagseminar wordt u uitgebreid geïnformeerd over het geautomatiseerd testen en stellen we u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Tevens wordt het boek 'Automatisering van de testuitvoering. Een praktische handleiding.' uitgereikt. De middagseminars worden op 17, 18, 19, 22 en 23 oktober in resp. Amsterdam, Haren, Ugchelen, Den Haag en Veldhoven georganiseerd.

Bart Broekman, Christiaan Hoos en Mark Paap, Automatisering van de testuitvoering. Een praktische handleiding, ten Hagen & Stam Uitgevers, Groningen, 2001, ISBN 90-440-0103-5, prijs fl.74,--.

Over IQUIP Informatica B.V.
Met ruim 1.600 medewerkers draagt IQUIP Informatica B.V. nadrukkelijk bij aan het concurrerend vermogen van haar klanten door het vernieuwend inzetten van en het inspireren over informatie- en communicatietechnologie. De dienstverlening van IQUIP is ondergebracht in zeven divisies die regionaal opereren. De divisie Software Control houdt zich bezig met Testen (de complete testzorg binnen de informatievoorziening) en Kwaliteitszorg (de beoordeling van systemen en adviezen die daaruit voortvloeien). Naast de zeven divisies beschikt IQUIP over het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie, ViNT. Meer informatie is te vinden op www.iquip.nl.