Ingezonden persbericht

http//www.kub.nl/nieuws/persberichten/2001/10/0112910.html

Informatiemarkt en presentaties op 17 en 18 oktober

Ruim 2000 scholieren en ouders op
voorlichtingsdagen KUB

Ruim 2000 scholieren en ouders hebben zich aangemeld voor de voorlichtingsdagen van de Katholieke Universiteit Brabant (KUB) op 17 en 18 oktober. Bezoekers krijgen presentaties over de diverse opleidingen. Ook bezoeken ze een studentenhuis om kennis te maken met het studentenleven. Tevens is er een informatiemarkt en wordt de fraaie campus van de KUB bezocht.

Op woensdag 17 oktober wordt voorlichting gegeven over de opleidingen aan de Economische faculteit. Op donderdag 18 oktober worden de opleidingen aan de faculteiten Rechten, Sociale wetenschappen, Letteren, Wijsbegeerte en Theologie belicht. Sommige opleidingen verzorgen proefcolleges. Zo zal Prof. H. van Lierop vanuit de faculteit Letteren bijvoorbeeld een college geven over de scheiding tussen jeugd- en volwassenliteratuur.

Na de voorlichtingsronde krijgen bezoekers een rondleiding over de campus waarbij ze één van Tilburgs talrijke studentenhuizen kunnen bezoeken en zo een blik kunnen werpen in de keuken van het alledaagse studentenleven. In de aula van de KUB is een informatiemarkt opgesteld die ruimte biedt voor een kennismaking met de diverse (studie)verenigingen die actief zijn op de universiteit. Verder is er op de informatiemarkt van alles te vinden over huisvesting, inschrijving en collegegeld.

Speciaal voor ouders en begeleiders geeft een medewerker van het Studenten Advies Bureau een presentatie waarin voor hen allerlei interessante onderwerpen worden besproken de rol van ouders en begeleiders tijdens het keuzeproces en tijdens de studie, praktische overwegingen bij de studiekeuze, het verschil tussen HBO en WO, het universitaire stelsel, financiële aspecten, studiebegeleiding en het studentenleven. Ouders en begeleiders die meer informatie willen over studeren aan de KUB kunnen de website bezoeken www.kub.nl/studiekiezers/ouders.

De voorlichtingsdagen beginnen om 10.00 uur. Lokatie KUB, Warandelaan 2, Tilburg. Voor meer informatie en aanmelden telefoon (013) 466 22 11, Internet http//www.kub.nl/studiekiezers.

Noot voor de pers
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Voorlichting en Externe Betrekkingen, Sylvie de Lyon, telefoon (013) 466 28 67. De persberichten van de KUB zijn ook via Internet te raadplegen http//www.kub.nl/persberichten/
Bijlage programmafolder.

Tilburg, 10 oktober

Drs. Monique Hanssen Voorlichting en Externe Betrekkingen tel 013 466 2000 e-mail M.M.C.Hanssen@kub.nl