Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Persberichten

Faber stelt grensoverschrijdend park in

12 oktober 2001 -

Nederland en België hebben binnenkort een
gezamenlijk park. 17 oktober aanstaande openen staatssecretaris Geke Faber van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en haar Vlaamse collega van Leefmilieu en Landbouw, Vera Dua, het grensoverschrijdende park De Zoom-Kalmthoutse Heide.

Het Grenspark is bijna 30 vierkante kilometer groot en ligt tussen Ossendrecht en Kalmthout aan de zuidoostelijke rand van de Brabantse Wal. Het park omvat zeldzame levensgemeenschappen van droge en natte heide, stuifzanden en voedselarme vennen. Bijna de helft van het park bestaat uit bos. Het park is een zeer aantrekkelijk gebied voor recreanten, met name voor wandelaars, fietsers, ruiters en verder voor alle stille natuurgenieters.

Met de instelling van dit park kan de natuur optimaal worden beschermd en kunnen recreanten blijvend op een verantwoorde manier blijven genieten van natuur en landschap.

Het Nederlandse parkenbeleid is gericht op het realiseren van in totaal 17 nationale parken en één grensoverschrijdend park, namelijk De Zoom-Kalmthoutse Heide. Momenteel hebben 9 Nationale Parken hun definitieve status gekregen (Schiermonnikoog, Dwingelerveld, Weerribben, Groote Peel, Biesbosch, Zuid-Kennemerland, Meynweg, Maasduinen, Duinen van Texel, Drents-Friese Wold). De overige zeven parken zullen in 2002 en 2003 worden ingesteld.

Pers

Reageren

---