Bve Raad

Bve publicaties à la carte

Voor uw beleid, ter verdieping en als achtergrondinformatie een greep uit de Bve-publicaties.

Cao Bve 2001-2002

Deze gids biedt de volledige regeling met betrekking tot de collectieve arbeidsovereenkomst voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. In deze uitgave is ook het Overlegprotocol decentralisatie arbeidsvoorwaardenvorming bve opgenomen van 12 juli 1996.

Prijs ¤ 1,25 (f 2,75)
Klik hier om te bestellen
Klik hier om te bestellen

Afspraken vooraf, rapporteren achteraf

Gemeenten en roc's zijn beide betrokken bij de inrichting van het onderwijs. Een efficiënte en effectieve uitwisseling van informatie is hiervoor een vereiste. Binnen het beroepsonderwijs wordt veel jargon gebruikt. Met dit gegevenswoordenboek worden termen uitgelegd die gangbaar zijn in het contact tussen gemeenten en roc's. Tevens worden handvaten gegeven voor het vastleggen de gegevens die van belang zijn in het contact tussen gemeente en roc.

Prijs: ¤ 11,35 (f 25,-) incl. diskette
Klik hier om te bestellen
Klik hier om te bestellen

Beleid en nieuwe regelgeving voor diverse risicogroepen

Hoe ver reikt de zorg van roc's voor deelnemers die vroegtijdig een opleiding dreigen te verlaten? Deze brochure geeft de wettelijke kaders en randvoorwaarden aan voor het ontwikkelen van beleid voor deze groep deelnemers. Daarbij wordt binnen de deuren van het roc gekeken, maar ook het beleid op lokaal niveau is bepalend om vroegtijdig schoolverlaten te voorkomen.

Prijs ¤ 6,80 (f 15,-)
Klik hier om te bestellen
Klik hier om te bestellen

Beroepspraktijkvorming, coproductie van onderwijs en leerbedrijf

De beroepspraktijkvorming is een samenwerking tussen de scholen en het bedrijfsleven. Daarin vervult ieder zijn eigen taak. Deze brochure gaat nader in op de rol van scholen bij de beroepspraktijkvorming. Op welke punt vult de beroepspraktijkvorming het binnenschoolse beroepsgerichte leren aan? Hoe ligt de verhouding tussen roc en bedrijfsleven? zijn slechts enkele vragen die beantwoord worden.

Prijs ¤ 6,80 (f 15,-)
Klik hier om te bestellen
Klik hier om te bestellen

BPV: afgesproken werk, een model

De beroepspraktijkvorming brengt de school in het bedrijf en het bedrijf in de school. Deze brochure fungeert als 'afsprakenboek'. Voorbeeldschema's kunnen dienen als aanknopingspunt voor een systematische beschrijving van de organisatie van de beroepspraktijkvorming. Wanneer de schema's vertaald worden naar de eigen situatie, vormen ze een overzichtelijk naslagwerk dat onder andere binnen de kwaliteitszorg geplaatst kan worden. Om dit te ondersteunen is een diskette met de inhoud van deze publicatie bijgevoegd.

Prijs ¤ 6,80 (f 15,-)
Klik hier om te bestellen
Klik hier om te bestellen

Duurzaam leren werken

Milieu-eisen worden steeds meer onderdeel van een geïntegreerd systeem van kwaliteits-, arbo- en milieuzorg. Deze ontwikkeling heeft gevolgen voor de inhoud van beroepen en daardoor ook voor de opleidingen. Bve Raad en Colo voerde met die gedachte het project 'NME inbedden in beroepsopleidingen' uit. Dit boekje laat zien hoe zowel opleidingen als branches in de afgelopen jaren hebben ingespeeld op deze ontwikkeling. De bijgevoegde cd-rom bevat NME-leermiddelen voor de Bve-sector.

Prijs ¤4,10 (f 9,-) incl. cd-rom
Klik hier om te bestellen
Klik hier om te bestellen

Zelfevaluatie in de bve-sector

Zorgdragen voor kwalitatief goed onderwijs zal meer en meer een taak worden voor de onderwijsinstellingen zelf. Zelfevaluatie is een geschikt middel om de interne kwaliteit te toetsen.. Deze handleiding plus cd-rom en diskette, is een instrument waarmee een instelling op instellings-, unit- en opleidingniveau regelmatig en systematisch kan reflecteren op de kwaliteit van haar prestaties. Tegelijkertijd kan het beoordelingskader een leidraad vormen voor de beoordeling van de interne kwaliteitszorg door externe deskundigen.

Prijs ¤ 68,05 (f 150,-) incl. boek, cd-rom en diskette Klik hier om te bestellen
Klik hier om te bestellen

Gegevenswoordenboeken beroepsonderwijs en volwasseneducatie

Er is een groeiende behoefte aan gegevens die gebruikt kunnen worden voor beheersdoeleinden binnen de onderwijsinstellingen. Het gebruik van gegevens krijgt geleidelijk aan ook een ander karakter omdat gegevens ook gebruikt worden om buiten de onderwijsinstellingen te communiceren. Dit gegevenswoordenboek geeft exacte en gedetailleerde beschrijvingen van gegevens die een bve-instelling nodig heeft en die in een administratief systeem kunnen worden opgenomen.

Prijs ¤ 11,35 (f 25,-) incl. diskette

Gegevenswoordenboek deelnemerbeheer

Dit gegevenswoordenboek geeft de precieze gegevens die voorkomen in een deelnemersadministratie. De beschrijvingen helpen bij het invoeren en verwerken van deelnemergegevens, maar ook bij het uitwisselen van gegevens met derden. Het woordenboek is onder meer samengesteld door de gebruikersgroepen en de leveranciers van softwarepakketten voor de deelnemersadministratie.

Prijs ¤ 9,10 (f 20,-) incl. diskette

Ontwikkelen van een strategisch ICT-beleidsplan

Informatie en communicatietechnologie (ICT) heeft meerdere functies. Het is een productiemiddel wanneer het wordt toegepast in de onderwijsleersituatie, maar kan ook fungeren als communicatiemiddel voor de gehele onderwijsorganisatie. Deze functies hangen onderling samen. Daardoor kan ICT een bijdrage leveren aan de strategische doelstellingen van de bve-instelling. In deze publicatie worden twee modellen gepresenteerd die het management behulpzaam kunnen zijn bij het bepalen van de strategische betekenis van ICT voor hun instelling.

Prijs ¤ 9,10 (f 20,-)
Klik hier om te bestellen
Klik hier om te bestellen

Alle prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Alle tekst op deze website is vrij voor gebruik. Bronvermelding wordt op prijs gesteld.

Bve Raad
Henrica van Erpweg 2
3732 BG De Bilt Postbus 196
3730 AD De Bilt tel. 030 - 221 9811
fax 030 - 220 2506
e-mail info@bveraad.nl © 1999 Copyright Bve Raad Alle rechten voorbehouden
web design ESP Leusden