Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-10-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.10 uur
Verkeerscontrole

DE BILT Dinsdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Utrechtseweg.

Tussen kwart voor één en kwart voor drie werd de snelheid van 1405 voertuigen gecontroleerd. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. 120 automobilisten reden te hard. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 117 km/u.

Brom-/snorfietscontrole

BILTHOVEN/ZEIST/DRIEBERGEN Dinsdagmiddag en avond heeft de politie op verschillende locaties een brom-/snorfietscontrole gehouden.

Van half één tot kwart voor drie werd gecontroleerd aan de Sperwerlaan in Bilthoven. Hier werden in totaal 36 bromfietsen gecontroleerd. Tien bromfietsen en hun bestuurders voldeden aan alle eisen. In totaal zijn er 24 processen verbaal uitgeschreven, waarbij een te hoog vermogen en het niet dragen van een helm het meeste voorkwamen. Van vijf bromfietsen is de uitlaat ter plaatse door de politie verwijderd.

Tussen drie uur en kwart voor vijf werd gecontroleerd op het Oranje Nassauplein in Zeist. Hier werden 20 bromfietsen gecontroleerd. Vijf bromfietsen voldeden aan de eisen. In totaal zijn 13 processen verbaal uitgeschreven, waarbij een te hoog vermogen in de meeste gevallen de reden was. Er werden zes uitlaten van bromfietsen verwijderd. Eén bromfiets is in beslag genomen, omdat deze vermoedelijk van diefstal afkomstig is.

Van zes tot acht werd gecontroleerd aan de Nijendal in Driebergen. In totaal werden 24 bromfietsen gecontroleerd, waarvan er 11 aan alle eisen voldeden. Er zijn 19 processen verbaal uitgeschreven. De meeste overtredingen betroffen een te hoog vermogen. Van vijf bromfietsen is de uitlaat verwijderd. Eén bromfiets is in beslag genomen.