Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-10-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.30 uur
Motorrijder overleden

MONTFOORT- Op dinsdagochtend ontstond er een aanrijding tussen een motor en een bestelbus waarbij een 27-jarige man uit Wageningen om het leven kwam.

Omstreeks half acht reed een 24-jarige automobilist uit Woerden over de Heeswijk (N228) en sloeg op een gegeven moment linksaf om een bedrijfsterrein op te rijden. Vermoedelijk had hij niet in de gaten dat uit tegenovergestelde richting een motorfiets kwam aanrijden bestuurd door een 28-jarige man uit Wijk bij Duurstede. Hierdoor botste de motorrijder frontaal op de bestelbus.

Door deze aanrijding werd de 27-jarige man, die als passagier op de motorfiets zat, gelanceerd en kwam 30 meter verderop op het wegdek terecht. De 28-jarige man kwam ook ten val.

Beide mannen liepen zware verwondingen op en werden vervoerd naar het ziekenhuis waar enkele uren later de man uit Wageningen aan zijn verwondingen overleed.

Verkeersongevallen met letsel

IJSSELSTEIN- Op dinsdagavond raakte een 41-jarige motorrijder uit Montfoort gewond door een ongeval. De man reed over de provinciale weg N201 en bij een rotonde verloor hij de macht over het stuur en kwam te vallen. Door deze valpartij liep de man een pijnlijke schouder op werd vervoerd naar het ziekenhuis.

HOUTEN- Op dinsdagmiddag raakte een 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Gorinchem gewond aan zijn rug nadat zijn vrachtauto was gekanteld. De man reed op De Staart en zijn vrachtauto kantelde in een bocht. De lading, hooi met mest, kwam op het wegdek terecht. De chauffeur klaagde over pijn in zijn rug en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Middels een kraanwagen kon de vrachtauto weer worden rechtgezet en na het reinigen van de rijbaan (stro, diesel en carterolie) werd de rijbaan weer vrijgegeven.

LOPIK- Op dinsdagochtend omstreeks tien uur ontstond een aanrijding waarbij een 40-jarige automobilist vast kwam te zitten in zijn auto. Een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Schoonhoven reed over de Damweg. In een bocht stuurde de vrachtwagen in maar kwam op de weg van het tegemoetkomende verkeer terecht. Hier reed de 40-jarige man uit Schoonhoven en een aanrijding was het gevolg. De automobilist moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald en werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.