Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-10-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.00 uur
Twee mannen aangehouden

UTRECHT Tijdens de surveillance stond de politie in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 oktober op de Einsteindreef voor het verkeerslicht naast een voertuig met twee inzittenden.

Op het moment dat het verkeerslicht op groen sprong reed het voertuig met hoge snelheid weg waarbij tot twee maal toe een rood verkeerslicht weg genegeerd. De agenten zetten de achtervolging in en gaven de bestuurder een stopteken. Hieraan werd niet voldaan.

Ter hoogte van de wegopbreking op de Marnixlaan moest de bestuurder stoppen achter een vrachtwagen. De agenten parkeerden hun voertuig voor dat van de verdachten en sommeerden de bestuurder uit zijn voertuig te komen. Vrijwel direct roken zij een alcohollucht bij de 26-jarige bestuurder uit Utrecht.

De 20-jarige passagier kwam de auto uit en wilde zijn vriend ontzetten. De agenten sommeerde de man in de auto te blijven. Na een aantal malen aan de man gevraagd was om in de auto te blijven werd hij aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig.

Op het bureau bleek dat de 26-jarige Utrechter 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een boete van 410,= en een rijontzegging van twee uur werd hij naar huis gestuurd. Het voertuig bleek niet verzekerd en bleef achter op het bureau. De 20-jarige passagier werd met een proces verbaal naar huis gestuurd.

Rijden onder invloed

UTRECHT Dinsdagnacht werd tijdens een controle een man aangehouden die te veel had gedronken.

Omstreeks tien voor één werd de 38-jarige bestuurder uit Utrecht staande gehouden op de Fockema Andrealaan. Na een eerste blaastest bleek dat de Utrechter te veel gedronken had. Nadat de man was aangehouden werd op het bureau een ademanalyse uitgevoerd. Hieruit bleek dat hij 0,65 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijontzegging van twee uur en een boete van 410,= werd hij naar huis gestuurd.

Verkeerscontroles

UTRECHT - De politie heeft dinsdag op verschillende locaties verkeerscontroles uitgevoerd.

Op de Catharijnesingel is van twee tot vijf uur in de middag een gordelcontrole gehouden. Van de 321 gecontroleerde personen, droegen er 31 geen autogordel. Op de Rubenslaan werden tijdens een gordelcontrole 78 personen bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - Dinsdagmiddag omstreeks twaalf uur is een 21-jarige mannen afkomstig uit Amsterdam op de Sint Jacobsstraat aangehouden voor winkeldiefstal.

Winkelpersoneel zag dat hij zonder te betalen van een artikel de winkel wilde verlaten en hield hem aan. Vervolgens is hij naar het politiebureau overgebracht waar hij de diefstal bekende. De Amsterdammer is naar huis gestuurd met een bekeuring.

Aanrijding met onverzekerde bromfiets
UTRECHT Dinsdagmiddag omstreeks half vier vond tijdens een inhaalmanoeuvre op de Nedereindseweg een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een bestuurster van een personenauto.

De bromfietser, een 17-jarige inwoner van Oudewater, haalde twee naast elkaar rijdende fietsers in en kwam hierdoor op het weggedeelte van de 31-jarige vrouw uit Leiden. Het tweetal kon elkaar niet ontwijken. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de bromfiets tegen de linkerzijde van de personenauto aanreed. Niemand raakte gewond.

Uit onderzoek bleek dat de bromfiets onverzekerd was. De bestuurder kreeg hiervoor een bekeuring.