Gemeente Eindhoven

Wet Milieubeheer/Wet verontreinigingoppervlaktewateren

Te verlenen vergunning
In verband met de coördinatiebepalingen Wet Milieubeheer maken burgemeester en wethouders van Eindhoven en het dagelijks bestuur van het Waterschap De Dommel het volgende bekend.
Bij de Milieudienst Regio Eindhoven te Eindhoven is in het kader van de Wet Milieubeheer een aanvraag ingekomen van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer voor het oprichten en in werking hebben van een grondwaterzuiveringsinstallatie, gelegen Sint Catharinastraat 2-4. Tevens is een vergunning in het kader van de Wet verontreinging oppervlaktewateren aangevraagd voor bovengenoemde inrichting. Burgemeester en wethouders van Eindhoven en het dagelijks bestuur van het Waterschap De Dommel zijn voornemens om de gevraagde vergunningen, onder het stellen van voorschriften, te verlenen. Hiertoe zijn ontwerpbeschikkingen opgesteld. De aanvragen, de ontwerpbeschikkingen en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 17 oktober 2001 tot 14 november 2001 ter inzage bij:

* de Milieudienst Regio Eindhoven, Keizer Karel V Singel 8 te Eindhoven, elke werkdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en elke maandagavond na telefonische afspraak (259 46 03); bovendien na deze datum, tot het einde van de beroepstermijn, elke werkdag van 09.00 uur tot 17.00 uur;

* het Waterschap De Dommel, Bosscheweg 56 te Boxtel, elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur, respectievelijk van 14.00 uur tot 16.00 uur.


Tot 14 november 2001 kunnen door eenieder schriftelijke bedenkingen worden ingebracht tegen de ontwerpbeschikkingen. De schriftelijke bedenkingen met betrekking tot de aanvraag om vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer moeten worden gericht aan de afdelingsmanager Eindhoven van de Milieudienst Regio Eindhoven, Postbus 435, 5600 AK Eindhoven; die met betrekking tot de aanvraag om vergunning ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren moeten worden gericht aan het dagelijks bestuur van het Waterschap De Dommel, Bosscheweg 56, 5283 WB Boxtel. Ook kunnen in die periode mondeling bedenkingen worden ingebracht bij bovengenoemde instanties; hiertoe zal een bijeenkomst worden vastgesteld na telefonische afspraak, tel. Milieudienst Regio Eindhoven (040) 259 46 03, tel. Waterschap De Dommel (0411) 61 83 84. Wij maken u er op attent dat de bedenkingen, conform de Algemene Wet Bestuursrecht, worden toegezonden aan de aanvrager. Degene die bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn of haar persoonlijke gegevens hierbij niet te vermelden.

Wet Milieubeheer

Te verlenen vergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om een vergunning op grond van de Wet Milieubeheer te verlenen aan:
* Essent Kabelcom B.V. Het betreft een vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een telecomstation, gelegen Daalakkersweg ongenummerd;

* Bergervoet Installatie Techniek B.V. Het betreft een vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een installatiebedrijf, gelegen Eindhovenseweg ongenummerd.

De aanvragen, de ontwerpbeschikkingen en andere ter zake zijnde stukken liggen van 17 oktober 2001 tot 14 november 2001 ter inzage bij:
de Milieudienst Regio Eindhoven, Keizer Karel V Singel 8 te Eindhoven, elke werkdag van 09.00 tot 17.00 uur en elke maandagavond na telefonische afspraak (259 46 03); bovendien na deze datum, tot het einde van de beroepstermijn, elke werkdag van 09.00 tot 17.00 uur. Tot laatst genoemde datum kunnen schriftelijk bedenkingen bij het college van burgemeester en wethouders worden ingebracht; zij moeten worden gezonden aan het hoofd van de vestiging Eindhoven van de Milieudienst Regio Eindhoven, Postbus 435, 5600 AK Eindhoven. Ook kunnen in die periode mondeling bedenkingen worden ingebracht; hiertoe zal een bijeenkomst worden vastgesteld na telefonische afspraak, telefoon 259 46 03. Wie bedenkingen inbrengt, kan verzoeken dat zijn persoonlijke gegevens niet worden vermeld.

Verleende/ingetrokken vergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende vergunningen ingevolge de Wet Milieubeheer hebben verleend:
* Essent Energy Systems Zuid B.V. Het betreft een vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een energiecentrale Grasrijk W 1, Meerhoven plan Grasrijk;

* Essent Energy Systems Zuid B.V. Het betreft een vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een energiecentrale Grasrijk W 3, Meerhoven plan Grasrijk;

* BAS Openhaardenfabriek. Het betreft een vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting voor het vervaardigen van design open haarden, Hurksestraat 26a;
* Energiek Isolatie. Het betreft een vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting voor productie van plastic vloerisolatie, De Sleutel 7;

* Genoa B.V. Het betreft een vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een productiebedrijf van componenten ten behoeve van communicatieindustrie, Lodewijkstraat 1a.;
* Genoa B.V.

Het bereft het gedeeltelijk intrekken van een vergunning voor een inrichting voor ontwikkeling van processen en apparatuur voor magnetische en optische recording, Lodewijkstraat 1a. De beschikkingen en andere ter zake zijnde stukken liggen ter inzage bij:
* de Milieudienst Regio Eindhoven, Keizer Karel V Singel 8 te Eindhoven, van 17 oktober 2001 tot 28 november 2001 elke werkdag van 09.00 tot 17.00 uur en elke maandagavond na telefonische afspraak (259 46 03);

* het desbetreffende Stadsdeelkantoor.

Tot 28 november 2001 staat beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State voor: eenieder die tegen de ontwerpbeschikkingen bedenkingen heeft ingebracht, de adviseurs die advies hebben uitgebracht, eenieder die bedenkingen heeft tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbeschikkingen en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikkingen. Een beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij voor deze datum beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Een beroepschrift moet worden gezonden aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage; een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van die afdeling. Een beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

Verklaring Wet Milieubeheer
Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat zij een verklaring ingevolge artikel 8.19, lid 2 onder c, van de Wet Milieubeheer hebben afgegeven aan:

Gestel Printing Company B.V. te Eindhoven voor plaatsen opslagcontainer, gelegen Hurksestraat 7a.
De verklaring en de daarbij behorende stukken kunnen worden ingezien bij de Milieudienst Regio Eindhoven, Keizer Karel V Singel 8 te Eindhoven, elke werkdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en elke maandagavond na telefonische afspraak (259 46 03). Ingevolge artikel 20.1 en 20.13 van de Wet Milieubeheer kan tegen deze verklaring beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Alvorens beroep kan worden ingesteld, moet ingevolge artikel 7.1 van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar worden gemaakt tegen deze verklaring door uiterlijk 28 november 2001 bezwaar in te dienen tegen deze verklaring. Het bezwaarschrift moet zijn gericht aan ons college en kan worden toegezonden aan het hoofd van de vestiging Eindhoven van de Milieudienst Regio Eindhoven, Postbus 435, 5600 AK Eindhoven. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste het volgende bevatten:

naam en adres indiener;

dagtekening;

een omschrijving van de verklaring waartegen het bezwaar is gericht;

de grond van het bezwaar.
Wij wijzen erop dat het indienen van een bezwaarschrift geen schorsende werking heeft. De verklaring treedt na afloop van de bezwarentermijn in werking, tenzij gedurende deze termijn om een voorlopige voorziening wordt verzocht. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage en dient vergezeld te gaan van een afschrift van het bezwaarschrift. De verklaring treedt niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Meldingen
Ter informatie delen wij mede dat de volgende bedrijven zich hebben gemeld omdat zij zich gaan vestigen of omdat zij wijzigingen aanbrengen:

R.J.P. van Heeswijk, Loostraat 9, opslag vuurwerk;

Bakermans Schoonmaakbedrijf, Alblasstraat 22, opslag- en transportbedrijf;

Van Roy Cars B.V., Boschdijk 898, inrichting voor motorvoertuigen;

At. Rent Automotive B.V., Hoppenkuil 29c, inrichting voor motorvoertuigen;

SWS Bouwservice, Raedecker-straat 6 t/m10, bouw- en houtbedrijf;

Shoarma Simba, Schootsestraat 105, horecabedrijf;

Pak Döner, Woenselsemarkt 30, detailhandel en ambachtsbedrijf;

ROC Eindhoven, Van Vorststraat 50, woon- en verblijfsgebouw. Informatie over de meldingen kunt u elke werkdag van 09.00 uur tot 17.00 uur krijgen bij de Milieudienst Regio Eindhoven, Keizer Karel V Singel 8 te Eindhoven.