Gemeente Woerden

Nieuw plan voor busdiensten rond Woerden

Vervoersmaatschappij Connexxion, het BRU (Bestuur Regionaal Utrecht) en de gemeente Woerden hebben een plan gemaakt voor de verbetering van de busdienstregeling. In dit plan staat welke routes de bussen gaan afleggen in de gemeente Woerden met ingang van december 2002. Belangrijk uitgangspunt voor het plan zijn de wensen van u als inwoners.

Het ziekenhuis, stadhuis en het kantoren- en woongebied van Snel en Polanen worden beter bereikbaar per bus en in Kamerik rijdt de bus nu elk half uur in plaats van eens per uur. Dit zijn enkele voordelen van de dienstregeling Stads- en streeklijnen 2002 van vervoersmaatschappij Connexxion. Als deze nieuwe dienstregeling ingaat, is de gemeente Woerden verantwoordelijk voor de maatregelen die genomen moeten worden aan de infrastructuur. Voordat dit gebeurt, mag u uw mening geven over deze maatregelen. Het plan hiervoor kunt u van 19 oktober t/m 15 november inkijken op het stadhuis.

Maatregelen
De gemeente heeft bekeken welke maatregelen aan de infrastructuur nodig zijn om de dienstregeling mogelijk te maken. De gemeente moet hiervoor het volgende doen:

* aanleggen busbaan en halte op het zuidelijk stationsplein (vanaf Polanerbaan tot V.d. Valk Boumanlaan) in combinatie met het bestaande fietspad;

* verbinding maken tussen Vossenschanslaan en bedrijventerrrein Breeveld;

* haltehaven aanleggen langs de Steinhagenseweg met buffer voor twee bussen en ruimte voor een portable cabine als rustplek voor de chauffeurs. Zon cabine heeft de vorm van een container;
* bussluis Minkemalaan aanleggen;

* halteplaats in Snel en Polanen maken met stelconplaten;
* tijdelijke verbinding Eilandenkade-Harzstraat maken d.m.v. bussluis;

* aanpassingen in de in- en uitritten van de Rijnstraat, als deze tijdelijke route bij invoering van de nieuwe dienstregeling nog van toepassing is;

* aanpassen verkeersregelinstallaties bij kruising Hollandbaan-Waardsebaan waardoor de bussen prioriteit krijgen;
* in principe alle haltes voorzien van abris.
Informatie/inspraak
Het plan Woerden Stads- en streeklijnen 2002 ligt van 19 oktober t/m 15 november ter inzage in de Koepel. U kunt bij de gemeente uw zienswijze kenbaar maken tegen de plannen voor de aanpassingen aan de infrastructuur, dus niet over de nieuwe dienstregeling. Dit kan op twee manieren:
a) u kunt t/m 15 november een brief sturen aan het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 45, 3440 AA Woerden. b) Op woensdag 7 november organiseert de gemeente van 20.00 tot 22.00 uur een hoorzitting in het stadhuis. U kunt vragen stellen over het plan en uw mening geven.
Als u uw zienswijze kenbaar maakt, betekent het niet automatisch dat de gemeente uw wens inwilligt. De gemeente kijkt naar het algemeen belang.

Vervolgtraject
Na 16 november gaat de gemeente in overleg met Connexxion en het BRU om alle zienswijzen doornemen. Bekeken wordt of de zienswijzen aanleiding zijn om het plan aan te passen. Op basis van het algemeen belang neemt het College van B & W naar verwachting in februari 2002 een besluit. De uitwerking van het plan en de uitvoering vinden plaats voor december 2002.