SBS BROADCASTING

SBS Commentaar op financiële vooruitzichten

Sterke kijkcijfers in combinatie met doorlopende kostenbesparing leiden tot een substantiële toename van het winstpercentage.

Luxemburg - SBS Broadcasting SA (Nasdaq: SBTV) (Euronext Amsterdam N.V.: SBS) gaf vandaag commentaar op de financiële vooruitzichten voor het derde kwartaal en de rest van 2001. Naar verwachting, zal het bedrijf midden november de volledige resultaten over het derde kwartaal en de eerste negen maanden bekend maken.

Voor het derde kwartaal, dat eindigde op 30 september 2001, verwacht het bedrijf dezelfde toename in de omzetcijfers te zullen kunnen melden van rond de 5 procent, gerekend in lokale valuta, exclusief eenmalige inkomsten ontvangen in het derde kwartaal van het jaar 2000 die te maken hebben met de eerder bekend gemaakte financiële overeenkomst met TV2 in Noorwegen.

Voor het vierde kwartaal, dat eindigt op 31 december 2001, verwacht SBS een groeipercentage van twee cijfers te zullen kunnen rapporteren voor wat betreft de cashflow van hetzelfde station, gebaseerd op lokale valuta, terwijl belangrijke kostenbesparingen helpen een kleine afname in inkomsten te compenseren.

De omzet over het gehele jaar 2001 voor dezelfde zender, gerekend in lokale valuta, wordt geacht een groeipercentage te zien te geven van onder de 10%, terwijl men verwacht dat de cashflow voor dezelfde zender, gerekend in lokale valuta, met een piek zal toenemen met ongeveer 50%, vanwege voortdurende kostenbesparingen in samenhang met goede kijkcijfers en een toenemend marktaandeel. Het bedrijf verwacht dat voor dezelfde zender de groei in cashflow in 2002 zal doorzetten dankzij voortdurende kostenbesparende maatregelen.

De directeur van SBS, Michael Finkelstein, merkte op: 'Ondanks de gevolgen van de tragedie van 11 september j.l. en de daaropvolgende afname in televisiereclame in Europa, vertoonden de kernfranchises van SBS een groei aan inkomsten in het derde kwartaal, hetgeen mede het gevolg is van onze goede kijkcijfers en ons groeiend marktaandeel, met name in onze twee belangrijkste regio's, Nederland en Hongarije. En wat misschien nog belangrijker is, sinds Marcus Tellenbach, SBS president-directeur, een jaar geleden bij het bedrijf gekomen is, heeft hij direct stappen ondernomen om de operationele kosten voor de SBS zender omlaag te brengen. Hierdoor kon het vooruitzicht op tweecijferige groeipercentages in de operationele cashflow van de zender bijgesteld worden. We verwachten, dat de operationele kosten in het vierde kwartaal met 4% zullen dalen--dat is een drastische ommezwaai, vergeleken met de 14% kostenstijging die in het eerste kwartaal genoteerd werd.'

Dhr. Finkelstein vervolgde: 'Sinds ik als directeur aantrad bij SBS is het mijn prioriteit geweest om de bedrijfscashflow te verbeteren. Ik ben blij te kunnen melden, dat de winst ten gevolge van de cashflow die door onze zender wordt gegenereerd in 2001 zal toenemen tot tweecijferige percentages en dat we voortgaande verbeteringen zullen zien in 2002.'

SBS is een Europees commerciële televisie- en radio omroeporganisatie met activiteiten in west en midden Europa. De landen waar SBS nu uitzendt omvatten: België (Vlaanderen), Denemarken, Finland, Hongarije, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Zweden en (Duitstalig) Zwitserland.

Toekomstgerichte Uitspraken

Dit artikel bevat toekomst gerichte uitspraken in verband met onze strategie en onze toekomstige financiële en operationele prestaties. Toekomstgerichte uitspraken betreffen uitspraken over onze bedoelingen, vertrouwen of huidige verwachtingen, ofwel uitspraken van onze managers (inclusief uitspraken voorafgegaan door, gevolgd door, of met daarin vervat toekomstgerichte termen, zoals 'kan', 'zal', 'zou', 'gelooft', 'verwacht', 'ziet uit op', 'schatten', 'voortzetten', en dergelijke uitdrukkingen, of vergelijkbare termen ten aanzien van verschillende zaken. Het is belangrijk om te beseffen dat onze werkelijke resultaten in de toekomst behoorlijk kunnen afwijken van wat er beweerd wordt in deze toekomstgerichte uitspraken vanwege verschillende factoren. Bepaalde factoren in dit verband zijn: de effecten van en veranderingen in regelgeving en overheidsbeleid. Het effect van veranderingen in de algemene economische omstandigheden. De effecten ten gevolge van veranderingen in de groei aan uitgaven voor reclame. De gevolgen van concurrentie. Ons vermogen om kosten te besparen. De tijdige ontwikkeling en aanvaarding van onze nieuwe kanalen, zenders en diensten. De effecten van technologische verandering in de omroepwereld. En ons succes in het hanteren van de risico's ten gevolge van al deze factoren. Alle toekomstgerichte uitspraken in dit artikel zijn gebaseerd op informatie die op die betreffende datum voor ons beschikbaar was. Door ons, of namens ons, gedane toekomstgerichte uitspraken, hetzij in dit artikel of elders, zullen niet naderhand door ons worden aangepast of herzien.

Website: http://www.sbsbroadcasting.com

Investeerders: Michael Smargiassi van Brainerd Communicators, Inc.,
+1-212-986-6667, Fax: +1-212-986-8302, smarg@braincomm.com ; Pers: Jeff Pryor of Pryor & Associates, +1-818-382-2233, Fax:
+1-818-382-2244,
pryorassoc@aol.com ; of Catriona Cockburn van Citigate Dewe Rogerson,
+44-207-282-2924, Fax: +44-207-282-8040,
catriona.cockburn@citigatedr.co.uk
, allen voor SBS Broadcasting SA/

17 okt 01 11:28