Gemeente Ede

Extra controles op parkeren aanhangwagens

In de komende tijd zal de milieupolitie van de afdeling Toezicht gemeente Ede in de Edese wijken extra controles uitvoeren op aanhangwagens die geparkeerd staan op de openbare weg, bijvoorbeeld een parkeerplaats.

Steeds vaker constateren buurtbeheerders en medewerkers van de milieupolitie dat aanhangwagens wel erg lang op dezelfde plek geparkeerd staan. Soms zelfs zo lang dat er gras groeit onder het voertuig. Bovendien zijn de aanhangwagens vaak vastgezet aan een lantaarnpaal of een boom en verkeren ze in slechte staat van onderhoud, bijvoorbeeld lekke banden. Een en ander levert geen fraai beeld op voor de direct omwonenden. In bepaalde gevallen belemmert de aanwezigheid van deze voertuigen zelfs de doorgang, hetgeen een gevaarlijke situatie kan opleveren. Maar buiten dat, het is volgens de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Ede, artikel 5.1.5, verboden om een aanhangwagen langer dan 5 dagen achtereen op 1 locatie te laten staan. De boete hiervoor bedraagt 90,--.

Wat houdt het project extra controle op lang geparkeerde aanhangwagens in.
Medewerkers van de milieupolitie van de afdeling Toezicht maken allereerst een inventarisatie van waar de aanhangwagens staan. Via kentekenverificatie of een te houden buurtonderzoek kan in de meeste gevallen de eigenaar worden gevonden. De betreffende eigenaar krijgt een zogenaamde gele kaart met daarop de mededeling dat de aanhangwagen binnen 5 dagen moet zijn verwijderd. Als het voertuig na 5 dagen niet is weggehaald, dan volgt een proces verbaal. De boete bedraagt 90,--. De aanhangwagen wordt in beslag genomen en afgevoerd naar een gemeentelijk terrein. De wegsleep- en opslagkosten, 275,-- + 50,-- opslagkosten per extra maand zijn voor rekening van de eigenaar. Ook als de eigenaar niet te traceren is, wordt de aanhanger na 5 dagen afgevoerd.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Toezicht van de gemeente Ede, tel. (0318) 68 01 35

---

Ede, 16 oktober 2001