Gemeente Amerongen


Verleende bouwvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning c.q. melding verleend voor:
Koenestraat 6 te Amerongen, voor uitbreiding berging, verzenddatum 2 oktober 2001;
Kon. Wilhelminaweg 12 te Amerongen, voor plaatsen zonnepanelen op dak garage, verzenddatum 2 oktober 2001;
Kon. Wilhelminaweg 68 te Amerongen, voor wijzigen kozijnen in achtergevel, verzenddatum 2 oktober 2001;
Het engelse werk 83 te Amerongen, voor wijziging pui in de achtergevel; verzenddatum 2 oktober 2001;
Dwarsakkers 29 te Amerongen, voor plaatsen van zonnepanelen, verzenddatum 2 oktober 2001;

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken hiertegen binnen zes weken na verzenddatum een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Amerongen.

Aangevraagd bouwvergunningen (artikel 41)
¨ Schoolweg 15 uitbreiding woning
¨ Schoolweg 17 uitbreiding woning
¨ Oranjelaan (ong) herstel drie garageboxen + opslag/stalling ¨ Haarweg/Eindseweg bouw woning en garage
¨ Nederstraat restauratie kapconstructie en groot onderhoud

Als u meent dat u door de verleende vrijstellingen en/of bouwvergunningen rechtstreeks in uw belang wordt getroffen, kunt u binnen zes weken na de dag waarop het besluit op de voorgeschreven wijze is bekendgemaakt (zie verzenddatum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Amerongen. Het instellen van bezwaar schorst de werking van de vergunning niet. Daarvoor kunt u - als tegen een besluit bezwaar is gemaakt - een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de President van de Rechtbank Utrecht, Postbus 13023 LA Utrecht.

Aanvraag Monumentenvergunning
Voor het wijzigen van de Pastorie van de Nederlands Hervormde Kerk, Nederstraat 13 te Amerongen is een aanvraag voor een monumentenvergunning ingediend. Het pand is een rijksmonument. De aanvraag ligt vanaf 15 oktober 2001 gedurende veertien dagen ter inzage op het gemeentehuis, afdeling grondgebiedzaken, waarbij een ieder de mogelijkheoid wordt geboden gedurende deze termijn zienswijzen naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders.

Wegafzetting Overstraat

Op woensdag 24 oktober a.s. zal op de Overstraat voor circa 5 uur een mobiele kraan komen te staan. Een en ander in verband met plaatsen van een unit bij de Wilhelminaschool aan de Gasthuisstraat. De verkeersafzetting vindt plaats op het gedeelte van de Overstraat tussen de Imminkstraat en de Hof op woensdag 24 oktober a.s. van cicra 07.00 tot circa 13.00 uur.
Diverse hulpdiensten zijn door de gemeente op de hoogte gesteld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer W.A. Cornelisse van onze gemeente, telefoon 0343-469652.

Voorbereidingsbesluiten

De gemeenteraad van Amerongen heeft in zijn vergadering van 15 oktober 2001 besloten te verklaren, dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gehele gebied van de bebouwde kom van Elst (gemeente Amerongen).
Het gebied is aangegeven op een gewaarmerkte tekening dat deel uitmaakt van het raadsbesluit.

Het besluit treedt in werking op 19 oktober 2001. Met ingang van deze datum liggen deze stukken voor een ieder ter inzage, gedurende de openingstijden van 09.00 - 12.00 uur, op het gemeentehuis, sector Grondgebiedzaken. Na telefonische afspraak kan buiten de openingstijden inzage worden verkregen.

Gemeentebegroting

Burgemeester en wethouders van Amerongen brengen ter openbare kennis, dat de begroting van baten en lasten der gemeente over het dienstjaar 2002, alsmede de meerjarenbegroting over 2003 tot en met 2005 vanaf 15 oktober tot en met 9 november 2001 ter gemeentesecretarie voor een ieder ter lezing is neergelegd en tegen betaling van de kosten algemeen verkrijgbaar is.

Burgemeester en wethouders van Amerongen.