Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-10-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 10.05 uur
Meisje overvallen

AMERSFOORT Dinsdagavond is een 17-jarig meisje uit Leusden overvallen toen zij fietste langs de Dodeweg richting Leusden. Onder bedreiging van een mes heeft zij de overvaller geld gegeven, waarna de dader er op de fiets vandoor ging.

Het meisje fietste om kwart over tien s avonds over de Dodeweg in de richting van Leusden. Ter hoogte van het Skouting-gebouw werd ze door een man van haar fiets getrokken. De man bedreigde haar met een mes en vroeg om geld. Nadat het meisje geld uit haar portemonnee aan de dader had gegeven ging deze ervandoor op de fiets in de richting van de Leusderweg.

Het signalement van de dader is als volgt: een man met een donkere huidskleur, een donkergroene muts, een donkerbruine korte leren jas, een donkere broek. De dader sprak gebrekkig nederlands. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Amersfoort via telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding tussen twee bromfietsers

HOOGLAND Dinsdagmiddag vond een aanrijding plaats tussen twee bromfietsen op de kruising van de Engweg en de Lindelaan. Eén van de betrokkenen liep hierbij waarschijnlijk een gebroken pols op.

De twee bromfietsers, een 16-jarige jongen uit Amersfoort en een 17-jarige jongen uit Amersfoort, reden achter elkaar over de Englaan. De voorste bromfietser wilde linksaf slaan, maar gaf hierbij geen richting aan. Hierdoor botste de tweede bromfietser op de eerste. Beide bestuurders kwamen ten val, waarbij de voorste bromfietser, de16-jarige jongen, tegen een lichtmast belandde. Hij liep hierbij vermoedelijk een gebroken pols op. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De tweede bromfietser had wat schaafwonden.

Algemene verkeerscontrole

WOUDENBERG Dinsdagmiddag hield de politie een algemene verkeerscontrole op verschillende locaties in Woudenberg. Er werd gecontroleerd op snelheid, het dragen van gordels, negeren van inrijverbod. Tevens werden bromfietsen gecontroleerd.

Bij de snelheidscontroles werden 32 voertuigen bekeurd omdat zij te hard reden. De grootste snelheidsovertreding werd gemeten op de Voskuilerweg. Hier reed een automobilist 108 km/u terwijl er een maximum snelheid geldt van 60 km/u.

Tussen kwart over vier en kwart voor zes werd gecontroleerd op de Voskuilerdijk. Hier werden 16 voertuigen bekeurd omdat zij het inrijverbod negeerden. Tevens werd op andere overtredingen gecontroleerd in Woudenberg. De overtredingen die het meeste voorkwamen waren het niet dragen van een gordel (acht automobilisten) en het niet dragen van een helm (drie bromfietsers).