PERSBERICHT

Amstelveen, 17 oktober 2001

Grote analistenbureaus noemen BEA unaniem marktleider in applicatieservers

BEA Systems, een van 's werelds marktleiders op het gebied van e-business infrastructuur software, kondigt vandaag aan, dat onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door analistenbureau Gartner Dataquest heeft laten zien, dat BEA 41% van de directe licentieopbrengsten uit de applicatieserver softwaremarkt in 2000 in handen heeft. 10% meer dan de eerstvolgende concurrent*. Met dit onderzoek heeft BEA van ieder groot analistenbureau dat de applicatieserver markt volgt, de unanieme bevestiging van haar eerste plaats in de markt gekregen.

De marktanalyse van Gartner toonde de volgende resultaten aan: BEA - 41%
IBM - 31%
iPlanet 13%
Oracle - 4%
HP Bluestone - 4%

Gartner, META Group, IDC en andere onderzoeksbureaus noemen BEA marktleider in applicatieservers, en baseren zich hierbij zowel op de opbrengsten uit software licenties als op het aantal units dat door grote wereldwijde bedrijven in gebruik wordt genomen. Aanvullend op de resultaten van Gartner, heeft onderzoeksbureau META Group in een onderzoek onder de Fortune 2000-class enterprises, aangetoond dat BEA 37% van de markt van de in gebruik genomen applicatieservers in handen heeft, een percentage dat 70% hoger ligt dan het marktaandeel van IBM.

In de markt van applicaties gebruikmakend van Enterprise JavaBeans, heeft BEA een nog grotere voorsprong en is haar marktaandeel vier keer zo groot dan dat van de nummer twee. "Op welke manier analisten de applicatieserver markt ook in kaart brengen, BEA blijft duidelijk als marktleider naar voren komen," aldus René de Wit, Managing Director van BEA Systems in de Benelux. "Dit onderzoek bevestigt wat we horen van onze 11.000 klanten en 2.100 partners: BEA is de voorkeurskeuze in de applicatieserver markt."

Marktleders, inclusief het merendeel van de Fortune 500 en de Fortune Global 500 bedrijven, blijven BEA selecteren boven de concurrentie, als de basis voor hun e-business infrastructuur.


*Bron: Gartner Dataquest "The Application Server Market Will Stay Healthy", J. Correia, October 2001.
Over BEA Systems
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is één van 's werelds meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van e-business infrastructuur software. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 11.000 klanten, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en haar WebLogic® product familie behoren tot de meest betrouwbare merken in e-business. Bedrijven die hun e-business gebaseerd hebben op het BEA WebLogic E-Business PlatformTM zijn betrouwbaar, in hoge mate schaalbaar en in staat nieuwe diensten snel op de markt te brengen. Het e-business platform van BEA is de de facto standaard voor meer dan 2,100 system integrators, independent software vendors (ISVs) en application service providers (ASPs). Deze leveren hiermee totaaloplossingen om e-businesses toekomstbestendig te maken en stellen bedrijven hiermee in staat snelle groei en winstgevendheid te behalen. Het hoofdkantoor van BEA Systems is gevestigd in San Jose in Californië. De vestiging in Nederland bevindt zich in Amstelveen. BEA heeft in totaal 93 vestigingen in 34 landen. Op het web is BEA Systems te vinden onder www.bea.com.

EINDE BERICHT