Gemeente Weerselo

Vrijstellingen op grond van bestemmingsplannen

Bij Burgemeester en Wethouders is een melding bouwvoornemen ingediend voor het plaatsen van een transformatorruimte aan de Gildehauserdijk / Remerink in Denekamp (252/2001). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Het Remerink", aangezien de bestemming "groenvoorzieningen" alleen andere bouwwerken ten dienste van de bestemming toelaat. Burgemeester en Wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 14, lid 3 van het bestemmingsplan.

Bij Burgemeester en Wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het plaatsen van een kap op de garage aan de Kievit 74 in Denekamp (169/2001).
Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Janskamp 1998", aangezien de afstand van het bijgebouw tot de voorgevel van het woonhuis 2,70 m1 bedraagt in plaats van 3 m1. Burgemeester en Wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 15 sub 2 van het bestemmingsplan.

Bij Burgemeester en Wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een woonhuis met inwoning aan de Zoekeweg 6 in Denekamp (176/2001). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Buitengebied", aangezien de inhoud van het woonhuis meer bedraagt dan 600 m3. Burgemeester en Wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 3, lid C sub 2 (max. 700 m3) van het bestemmingsplan.

Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 19 oktober 2001 gedurende twee weken ter inzage bij het taakveld Bouw- en woningtoezicht, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.

Voorgenomen) vrijstellingen op grond van de Wet op de RuimtelijkeOrdening
Bij het taakveld Ruimtelijke Ordening, locatie Weerselo, ligt vanaf 22 oktober 2001 op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende vier weken ter inzage de aanvraag tot verlenen van een vrijstelling, ingevolge artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening van het bestemmingsplan "Ootmarsum", voor het gebruik van een gedeelte van de opstallen op het perceel Denekamperstraat 50 ten behoeve van een catering en partyservice. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder hierover schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen bij burgemeester en wethouders van Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Burgemeester en Wethouders hebben het voornemen om aan de volgende verzoeken om vrijstelling van het geldende bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen:


* het bouwen van een tuinhuisje aan het Appellaantje 3 in Ootmarsum (melding);

* het vergroten van een winkel-woonhuis aan de Nordhornsestraat 3 in Denekamp;

* het bouwen van een berging alsmede het vervangen van garagedeuren door een raamkozijn aan de Cobbingstraat 33 in Ootmarsum.
Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 19-10-2001 gedurende vier weken ter inzage bij het taakveld Bouw- en woningtoezicht, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.

Door J.G.P. Velthof, Huupoolweg 5 te Saasveld is een aanvraag ingediend voor het bouwen van een woning, op het genoemde adres, in die zin dat er na de bouw sprake zal zijn van twee wooneenheden (inwoonsituatie).
Het bouwplan kan alleen gerealiseerd worden nadat daarvoor vrijstelling ingevolge artikel 35 van de voorschriften van het plan Buitengebied is verleend. Door deze vrijstelling kan de inhoud van de woning maximaal 700 m3 bedragen.
Burgemeester en Wethouders zijn van plan de gevraagde vrijstelling te verlenen. Het verzoek om vrijstelling en het bouwplan liggen met ingang van 19 oktober 2001 gedurende twee weken ter inzage bij het taakveld Bouw- en Woningtoezicht, bezoekadres: Burg. Scholtensplein 1 in Weerselo. Gedurende die termijn kan iedereen schriftelijk bezwaren tegen het verlenen van de vrijstelling indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Tevens zijn Burgemeester en wethouders van Denekamp voornemens om met toepassing van de vrijstelling als bedoeld in artikel 5 lid 4a sub 2 van de planvoorschriften van het geldend bestemmingsplan Echelpoel fase II, medewerking te verlenen aan het bouwen van een bedrijfshal met bedrijfswoning op het perceel kadastraal bekend Weerselo, sectie P nummer 1700.

De bescheiden behorende bij ons genoemde voornemen liggen met ingang van 19 oktober 2001 gedurende twee weken ter inzage bij het taakveld Bouw- en woningtoezicht, locatie Weerselo. Gedurende bovengenoemde termijn van 2 weken kunnen door belanghebbenden schriftelijk bedenkingen tegen het verlenen van de gevraagde vrijstelling worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Denekamp, Postbus 11, 7590 AN te Denekamp.