MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

15-10-2001
MKB-Nederland helpt Curaçao

MKB-Nederland gaat haar expertise beschikbaar stellen aan de overheid op Curaçao om het beleid beter af te stemmen op het midden- en kleinbedrijf. Dat is vastgelegd in een intentieverklaring die eind september in Willemstad werd ondertekend door voorzitter Hans de Boer en gedeputeerde Ramon Chong van Economische Zaken.

Nog sterker dan in Nederland is het midden- en kleinbedrijf op Curaçao de ruggengraat van de economie. Het beleid echter van het eiland is vooral afgestemd op grote bedrijven. Met de hulp van MKB-Nederland wil gedeputeerde Chong het beter inrichten op de behoeften van het mkb en branchegewijs beter organiseren. Concreet betekent de geplande samenwerking dat beleidsmedewerkers van MKB-Nederland en de aangesloten brancheorganisaties voor een korte periode kunnen worden uitgezonden naar Curaçao en andersom dat medewerkers vanuit Curaçao in Nederland stage kunnen komen lopen.

Volgens de voorzitter van MKB-Nederland kan het initiatief rekenen op de volledige (financiële) steun van staatssecretaris Gijs de Vries van Antilliaanse Zaken. Het wachten is nu op concrete projectvoorstellen vanuit Curaçao.