Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-10-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 12.00 u) Woensdag, 17 oktober 2001

District Heerlen

Heerlen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden op de Valkenburgerweg in Heerlen. Daarbij werden totaal 430 voertuigbestuurders gecontroleerd waarvan er 76 de terplaatse geldende maximumsnelheid (50 km p/u) hebben overtreden. Deze 76 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km p/u.

Heerlen; in gestolen auto
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Litscherboord in Heerlen van een 21-jarige bestuurster van een auto uit Kerkrade bleek dat de auto waarin de Kerkraadse vrouw reed als gestolen stond gesignaleerd. Zij werd samen met een 25-jarige mede-inzittende man, eveneens uit Kerkrade aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar beide verdachten werden ingesloten. De auto bleek gisteren in Landgraaf te zijn gestolen. Het voertuig werd voor nader onderzoek inbeslaggenomen en afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum/Schinveld; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag bij verkeerscontroles op de Kennedylaan in Brunssum en op de Brunsummerstraat in Schinveld totaal 13 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde varieerden van het niet dragen van de autogordel tot het niet bij zich hebben van de vereiste (voertuig)papieren.