Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-10-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 12.00 u) Woensdag, 17 oktober 2001

District Maastricht

Maastricht; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Grote Staat in Maastricht betrapte afgelopen dinsdagmiddag een 35-jarige man uit Maastricht bij diefstal van zon negen flessen shampoo. De gewaarschuwde politie heeft de gestolen shampoo inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De verdachte werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft de winkeldiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding om binnenkort voor de rechter te verschijnen. Daarnaast kreeg hij een winkelverbod voor de betreffende winkel.

Maastricht; winkelkraak
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 03.00 uur is ingebroken in een kledingwinkel aan de Stokstraat in Maastricht. Inbrekers zijn door verbreking van een raam het winkelpand binnengedrongen en hebben een stereo-installatie en allerlei kledingstukken (red; wordt nog nader geinventariseerd) gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; schennispleger aangehouden
Vanmorgen, woensdagmorgen omstreeks 07.00 kreeg de politie een melding van een schennispleging op het NS-station aan het Stationsplein in Maastricht. Een schennispleger zou er enkele treinpassagiers zijn geslachtsdeel hebben getoond. De politie heeft de verdachte, een 53-jarige man uit Maastricht aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; auto-inbraak; artsentas gestolen
Afgelopen dinsdagavond / dinsdag op woensdagnacht tussen 20.45 en 00.45 uur werd in een op het Academieplein in Maastricht geparkeerde auto ingebroken. Daarbij heeft de auto-inbreker uit de auto een artsentas met medische instrumenten (ondermeer een stethoscoop, een oorkijker, een glucosemeter, een receptenboekje etc.) maar ook met daarin allerlei medicijnen gestolen. Daarbij gaat het om enkele tientallen ampullen met ondermeer morfine, adrenaline, valium en glucose. Deze medicijnen in de ampullen kunnen bij onbevoegd en ondeskundig gebruik ernstig gevaar opleveren voor de gezondheid.

Meerssen; snelheidscontrole
De politie heeft vanmorgen, dinsdagmorgen een radarsnelheidscontrole gehouden op de Meerssenerweg in Maastricht. Totaal hebben daarbij 68 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een aantal werd terplaatse bekeurd en de overigen krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km p/u.