Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Steen en glas is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

17-10-2001

Technoglas Gorinchem sluit; ontslag voor alle werknemers

CNV Steen en glas heeft een sociaal plan afgesloten voor alle 28 werknemers van Technoglas in Gorinchem. Het bedrijf sluit onder andere doordat de bouw van huizen en bedrijfsgebouwen is ingezakt waardoor minder glas nodig is. Een ander probleem is dat Duitse producenten hun glas dumpen op de Nederlandse markt, waardoor de prijs de afgelopen tijd met 20 procent is gedaald.

Technoglas, onderdeel van de Franse multinational Saint Gobain, produceert dit jaar 20 procent minder isolatieglas dan de jaren daarvoor. Het gevolg is dat het bedrijf niet langer uit de rode cijfers kan blijven.
CNV Steen en glas ziet de noodzaak van de sluiting in en heeft in het sociaal plan onder meer geregeld dat werknemers worden bemiddeld naar een andere baan. Ook behoort overplaatsing naar andere productievestigingen tot de mogelijkheden. Daarnaast wordt om-, her- en bijscholing aangeboden. En werknemers die onverhoopt toch in de WW belanden krijgen een uitstekende schadevergoeding die is gebaseerd op de leeftijd en de duur van het dienstverband.. Deze kan oplopen tot circa 70.000 gulden.
CNV Steen en glas is tevreden met het sociaal plan, dat gisteren is goedgekeurd door de leden van de bond. Volgens de bond heeft het bedrijf met het afsluiten van dit sociaal plan zijn verantwoordelijkheid ten opzichte van de werknemers genomen.

Nadere inlichtingen:

Anton Meijerman, vakgroepbestuurder CNV Steen en glas 0512 - 58 34 70
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 348