International Data Corporation Benelux

Keywords: keywords

IDC PRESS RELEASE

IDC voorspelt Regenbui van HR implementaties

Amsterdam, 17 oktober 2001 - Het gebruiken van internet toepassingen voor HR (human resources) activiteiten is sterk in opmars in Nederland. Ruim een vijfde van de Nederlandse bedrijven maakt gebruik van een of meerdere eHR toepassingen. Online recruitment en elearning zijn verreweg de meest populaire eHR toepassingen. Het gebruik van employee portals met self-service mogelijkheden voor werknemers en managers zal de komende jaren sterk toenemen. De markt voor HR diensten in Nederland bedraagt 700 miljoen Euro en zal gemiddeld met 12% per jaar groeien.

Dit zijn de conclusies van een recente IDC multi client studie naar eHR in Nederland onder 450 HR professionals en meer dan 30 aanbieders van HR produkten en diensten. Deze studie schetst een toekomstbeeld van de Nederlandse eHR markt. Op deze markt bewegen zich talrijke spelers van zeer verschillende achtergronden. Naast de producenten van HR software en hun belangrijkste implementatiepartners, spelen gespecialiseerde HR consultants, management consultants en salarisverwerkers een belangrijke rol in deze markt.

In 2000 was er sprake van een groeispurt op het gebied van eHR. De vraag naar met name producten en diensten op het terrein van employee benefits, online recruitment en elearning neemt sterk toe. Employee portals zullen op korte termijn het belangrijkste medium voor dergelijke oplossingen worden. Door steeds meer verantwoordelijkheden van de HR afdeling te verschuiven naar de werknemer - al dan niet in de rol van manager - zal de werkdruk van de HR afdeling afnemen en zal de dienstverlening naar de werknemers aanzienlijk verbeteren.

Een van de belangrijkste knelpunten die het doorbreken van de markt in de weg staan, is het overbrengen van de voordelen die eHR voor veel ondernemingen heeft. "Een groot deel van de Nederlandse ondernemingen steekt nog de kop in het zand wat betreft de ontwikkelingen op het gebied van eHR. De markt staat nog in de kinderschoenen, en biedt voldoende mogelijkheden voor HR leveranciers om hun portfolio aan de man te brengen. Begin volgend jaar zal het aankondigingen van grote HR implementaties regenen", aldus Natascha van den Berg, Senior Analyst Dutch eHuman Resources.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

IDC Benelux
Natascha van den Berg (Senior Analyst)

+31 (0) 20 - 4089538

of

Margreet ten Hoope (PR Coordinator)

+ 31 (0) 20 - 4089533

Penetratiegraad van eHR in Nederland (gewogen gemiddelde van verschillende eHR toepassingen)

Bron: IDC 2001

Algemene informatie over dit rapport
De studie "Dutch eHuman Resources" is onderdeel van een multi client studie welke gesponsord is door onder andere Cap Gemini Ernst & Young, CMG, e-stonehenge, Getronics HR Solutions, IBM Global Services, Job Partners, PeopleSoft, Peregrine Systems en PricewaterhouseCoopers. Het omvat eindgebruikers onderzoek onder 450 HR professionals alsmede een concurrentie analyse van meer dan 30 aanbieders van HR produkten en diensten in Nederland.

Lees meer over dit onderwerp: Dutch eHuman Resources: Highlights 2001 Maak kennis met Natascha van den Berg

Algemene informatie over IDC
IDC Benelux is de expert bij uitstek op het gebied van onderzoek en marketingadvies in de markt voor informatie- en communicatie technologie (ICT). Zij levert betrouwbare, high impact informatie en advies op het gebied van ebusiness, Internet en technologie wat organisaties kan helpen bij het maken van verantwoorde, zakelijke beslissingen. IDC Benelux heeft een uitgebreide ervaring op het gebied van wereldwijde marketing en trends en analyseert business strategieën, technologieën en leveranciers door gebruik te maken van betrouwbare marktgegevens. IDC Benelux is als enige in staat om lokaal onderzoek aan te bieden voor de belangrijkste nationale markten. IDC's marktinformatie biedt eindeloze mogelijkheden. Haar klanten bestaan uit 's werelds grootste ICT leveranciers, ICT organisaties, ebusiness bedrijven en de financiële wereld. Meer informatie is te vinden op http://www.idcresearch.nl

IDC is een dochteronderneming van IDG, 's werelds grootste organisatie op gebied van ICT media en onderzoek.

All product and company names may be trademarks or registered trademarks of their respective holders.

Copyright IDC, 2001. Unauthorized use is strictly forbidden.