Ingezonden persbericht



Enschede 16 oktober 2001

Digidootje.nl start uniek kadoconcept op Internet

Internet is vanaf nu een nieuwe manier van kadootjes geven rijker: Digidootjes. Een Digidootje is het grappige, digitale alternatief voor pakpapier uit de echte wereld. Een Digidootje is een leuk tekenfilmpje dat je per e-mail verstuurt aan iemand die je wilt verrassen met een leuk kadootje of een passend geschenk. De officiële opening van Digidootje.nl wordt in de week van 15 oktober opgevrolijkt door het oplaten van 1000 digitale ballonnen met kado-cheques.

De Digidootjes zijn een unieke vondst van 0800 Commerce bv, de makers van de Digidootje.nl website. Het concept achter de Digidootjes werd geboren toen informatica-ingenieur Erik van der Arend technische en commerciële mogelijkheden zag achter het door tekstschrijver Arnold de Man bedachte woord ´Digidootje´. Van der Arend studeerde in 1999 aan de Universiteit Twente af op pushtechnologie en is inmiddels partner in 0800 Commerce bv. Samen met investeerder Bennie Brinkman ontwikkelden zij vervolgens de eerste Nederlandse e-shop volgens het Digidootje-concept.

Wat is een Digidootje?
Een Digidootje is zoals gezegd een grappig tekenfilmpje waarmee iemand per e-mail aan een ander laat weten dat er een echt kadootje aankomt. Een afbeelding ervan zit al in het Digidootje. Het Digidootje en het kado horen dus bij elkaar, maar worden wel apart verstuurd. De digitale helft per e-mail, de andere helft per koerier.

Hoe werkt het?
Een Digidootje kan heel eenvoudig verstuurd worden. Gewoon volgens het ´1-2-3 stappenplan´. Kies eerst een kado, daarna een tekenfilmpje om het kado mee te verpakken en vul als laatste de gegevens in die nodig zijn om het Digidootje bij de bestemde persoon te laten aankomen. Het aardige is dat een Digidootje weliswaar direct verstuurd kan worden, maar ook op ieder ander gewenst moment! Want Digidootjes kunnen namelijk voor iedere toekomstige verzenddatum klaargezet worden. Voor morgen, volgende week, voor Sinterklaas of Kerst. Of zelfs voor vanavond! Een verjaardag of trouwdag vergeten hoeft vanaf nu ook niet meer! Het echte kado wordt altijd binnen drie werkdagen na het verzenden van het Digidootje bezorgd. Meer weten? Digidootje.nl !