Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-10-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 14.45 u) Woensdag, 17 oktober 2001

District Kerkrade

Kerkrade; op gestolen motor/scooter
Het rijden zonder helm door een bestuurder van een motor/scooter, trok afgelopen dinsdagnamiddag op de Valkenhuizerlaan in Kerkrade de aandacht van de politie. Bij controle kreeg de politie aanwijzingen dat de motor/scooter was gestolen, hetgeen bij verder onderzoek ook bleek. De Duitse eigenaar uit Herzogenrath had bij de politie aangifte gedaan van diefstal van de motor/scooter op de Locht. De verdachte, een 21-jarige man uit Kerkrade werd meteen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De motor/scooter werd inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Nieuwenhagerheidestraat in Landgraaf van een 49-jarige automobilist (zonder vaste woon/verblijfplaats) bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Brunssum; gedumpt
De recherche van de politie, bureau milieu heeft afgelopen dinsdag thuis in zijn woning in Schinveld een 38-jarige man aangehouden op verdenking van overtreding van de milieuwetgeving en van de wet economische delicten. De Schinveldenaar wordt ervan verdacht afgelopen weekend totaal zon 36 vaten (van ieder 60 liter) met afgewerkte olie te hebben gedumpt op een parkeerplaats aan de Molenvaart in Brunssum. Overigens verdenkt de politie de verdachte er ook van teerhoudende bitumen te hebben gedumpt in Viel (Merkelbeek). De recherche van de politie, bureau milieu die een onderzoek instelde kwam de verdachte op het spoor naar aanleiding van een eerdere milieucontrole begin dit jaar van de inboedel van een bedrijfsfaillissement waarbij toen een grote hoeveelheid afgewerkte olie in vaten waren aangetroffen. De curator van dit bedrijfsfaillissement is toen aangezegd de afgewerkte olie via een legale afwerker af te voeren. De recherche van de politie, bureau milieu sluit overigens verdere aanhoudingen van eventuele mededaders/verdachten niet uit. Naast een proces-verbaal kunnen de verdachten rekeningen verwachten terzake het deskundig opruimen van alle gedumpte goederen.