Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CineNova, het enige kanaal écht zonder reclame,
start nieuwe campagne

Amsterdam, 17 oktober 2001 - CineNova het filmkanaal start deze week met haar nieuwe campagne. CineNova is het enige Nederlandse televisiekanaal dat geheel zonder reclame uitzendt. De campagne 'Benieuwd hoe dit afloopt?' omvat tv-commercials, radiocommercials, bioscoopreclame, print, POS-materiaal en direct mail. De campagne straalt film, film en nog eens film uit, aangezien CineNova 100% film biedt.

Doelstelling
Doelstelling van deze campagne is de naamsbekendheid van CineNova verhogen en daarmee de verkoop van abonnementen genereren.

De campagne
Men ziet een scène uit een topfilm, dat stopt op een spannend moment. Daarna volgt de boodschap: 'Benieuwd hoe dit afloopt? Met CineNova heb je 'Gone In 60 Seconds' en nog 99 andere topfilms bij je thuis'. De uitingen in de andere media zijn ook afgeleid van dit thema. Naast de Gone In 60 Seconds met Nicolas Cage, worden o.a. ook Stuart Little, Autumn in New York met Richard Gere en Erin Brockovich met Julia Roberts gebruikt. De keuze is op deze films gevallen, omdat zij de kwaliteit en de diversiteit van het filmaanbod bij CineNova onderstrepen.

Ook is de website van CineNova, www.cinenova.tv, volledig aangepast. De site geeft alle informatie over welke film wanneer speelt, hoe de commercials eruit zien, wie je kabelmaatschappij is en hoe je je abonneert. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de maandelijkse gids te downloaden.

Verantwoordelijk voor de campagne
De gehele campagne is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Van Wanten Etcetera. Overall verantwoordelijk bij CineNova: Myra Rooselaar en Diane van Dam Concept: Marcel Frensch en Leonie de Bruijn (Van Wanten Etcetera) Creatie: Natascha Pronk (On Air afdeling CineNova), Ben Imhoff en Leonie de Bruijn (Van Wanten Etcetera)

CineNova biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week doorlopend kwaliteitsfilms voor de echte filmliefhebber. De films worden uitgezonden op twee kanalen zonder reclame of onderbrekingen en aangeboden voor een vast maandbedrag. De complete CineNova programmering van beide kanalen is beschikbaar op www.cinenova.tv. Elke maand nieuwe toppremières en kaskrakers, in totaal 100 verschillende topfilms. CineNova betekent thuis genieten van de beste films uit Hollywood, Europa en de rest van de wereld. Voor jong en oud.Van actie tot romantiek en van komedie tot drama. Kortom, CineNova biedt 100% film.

Voor de komende maanden staan onder andere de volgende films geprogrammeerd Erin Brockovich met Julia Roberts, A Bug's Life van Disney, Girl, Interrupted met Angelina Jolie, Autumn In New York met Richard Gere, Stir Of Echoes met Kevin Bacon en The Patriot met Mel Gibson. CineNova is verkrijgbaar via Casema Digitale Televisie, UPC en Mr Zap. CineNova is een joint venture van Sony Pictures Entertainment, Buena Vista International Television en UPC.