Politiebericht Eindhoven e.o. 17-10-2001

1ePersberichtwoensdag17oktober2001

Persberichten

Eindhoven: Woninginbrakenteam lost 61 misdrijven op Met de aanhouding van een 37-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats zijn in totaal 61 misdrijven in de regio Zuid Oost Noord Brabant opgelost. Uit onderzoek blijkt dat de man in Waalre, Son en Eindhoven woninginbraken, fietsendiefstallen, inbraken in scholen en misbruik van een gestolen creditkaart heeft gepleegd. Vier van deze zaken zijn samen met een 45-jarige Eindhovenaar gepleegd. De verdachten hebben bekend. Van 12 zaken is nog geen aangifte gedaan. De 37-jarige verdachte is inmiddels in bewaring gesteld.

Eindhoven: Beroving portemonnee
Dinsdagavond rond 20.50 uur is op de Wijnpeerstraat een 16-jarige bromfietser uit Nuenen van zijn portemonnee beroofd. Hij reed daar richting John F Kennedylaan en zag twee jongens op een bromfiets het fietspad op komen rijden. De Nuenenaar stopte om een aanrij-ding te voorkomen. De jongen die achterop zat sprong van de bromfiets en greep de Nue-nenaar vast. Direct daarop dreigde de andere jongen de Nuenenaar met een mes. Een van hen voelde daarop in de jaszakken en in de achterzak van het slachtoffer. Uit de achterzak pakte een van die jongens de portemonnee weg. Hierna liepen de jongens naar hun bromfiets en reden snel weg richting John F Kennedylaan. In de portemonnee zat ongeveer 150 gulden.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Woensdagmorgen om 3.10 uur is een 30-jarige man uit Overpelt aangehouden. Een getuige zag dat de man op de Raiffeisenstraat aan een geparkeerde auto stond te rommelen. De gewaarschuwde politie trof de verdachte op de Vestdijk aan. Van de geparkeerde auto bleek de achterruit te zijn vernield. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politie-bureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Woensdagmorgen om 6.00 uur is op de Le Sage Ten Broeklaan een 32-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Een getuige zag dat de man daar een personen-auto op een inrit van een woning parkeerde. Vervolgens nam die man een pallet uit de tuin en plaatste deze tegen de gevel van de woning. De getuige waarschuwde de politie, die de verdachte daar aantrof. In de personenauto lagen goederen, vermoedelijk afkomstig van een inbraak afgelopen nacht, van een garagebedrijf te Eindhoven. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Diefstal uit winkel
Dinsdagmiddag rond 16.25 uur zijn in een winkel op de Veestraat twee meisjes, 14 en 15 jaar, uit Beek en Donk aangehouden. Zij namen daar enkele damesslips en een BH weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. De meisjes zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn voor verdere afhandeling overgedragen aan bureau Halt.

Helmond: Alcohol
Woensdagmorgen rond 3.30 uur is op de Molenbeek een 23-jarige automobilist uit Helmond gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 0,90 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Helmond: Diefstal portemonnee
Dinsdagmiddag tussen 15.00 en 16.15 uur is van een 43-jarige vrouw uit Horst haar portemonnee gestolen. Zij bevond zich in een gebouw op de Molenstraat. De vrouw had haar handtas naast haar stoel gezet. Toen zij haar tas pakte zag ze dat deze openstond. Uit de tas bleek haar portemonnee te zijn gestolen. In de portemonnee zaten enkele pasjes en ruim vijftig gulden.

Waalre: Inbraak in een woning
Dinsdag tussen 16.30 en 18.10 uur is ingebroken in een woning aan de Lissevenlaan. Ruit-jes van een toegangsdeur zijn vernield. Uit de woning is een DVD spelen, een Homecompu-ter, een videocamera en een laptop gestolen.

Geldrop: Inbraak in een bedrijf
Dinsdagvond is ingebroken in een bedrijf aan de Eindhovenseweg. Het slot van een toe-gangsdeur is geforceerd. Uit het bedrijf is een Quad gestolen.

Mariahout: Diefstal uit een woning
Tussen dinsdagavond 21.30 en woensdagmorgen 0.30 uur zijn uit een woning aan het Meerven sieraden en geld gestolen. Onbekend hoe men de woning is binnengekomen.

Best: Autogordelcontrole
Woensdagmorgen tussen 8.00 en 9.45 uur is op de Oude Rijksweg een autogordelcontrole gehouden. 30 bestuurders en een passagier kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Best: Aanrijding met gewonde
Woensdagmorgen rond 5.50 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Eindhovenseweg-zuid Terraweg een 41-jarige vrouw uit Eindhoven zwaar gewond. Zij reed op haar fiets met hulpmotor over de Terraweg naar genoemde kruising. Daar aangekomen stak zij genoemde kruising over richting Best. Over de Eindhovenseweg-zuid kwam uit de richting Best een rode personenauto, Opel Kadett type E, de kruising opgereden. De onbekende automobilist reed daar met hoge snelheid tegen de linkerflank van het voertuig, bestuurd door de Eindhovense. Zij en haar voertuig werden daarbij door de lucht geslingerd en kwamen op het wegdek terecht. De onbekende automobilist reed na de aanrijding snel door richting Eindhoven zonder te stoppen en zijn identiteit bekent te maken. Het slachtoffer is zwaar gewond overgebracht naar het Catharina-ziekenhuis. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij de politieafdeling Woensel Zuid 040-2331030.

Deurne: Verkeerscontrole
Woensdagmorgen is op de Houtenhoekweg een verkeerscontrole gehouden. 5 automobilis-ten kregen een proces-verbaal voor het negeren van een geslotenverklaring.