Politiebericht Friesland: Friesland 17-10-2001
Politieberichten van 17 oktober (07.00 -13.00)

Drachten: inbraak auto
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een aan de Karturf geparkeerd staande auto. Nadat een raam was vernield, werd uit de auto een mobiele telefoon weggenomen. De 33-jarige eigenaar uit Drachten deed aangifte.

Leeuwarden: auto gestolen
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een witte Opel Corsa 1.3 met het kenteken TF - 08 - HG gestolen. De auto stond geparkeerd in de Tadingastraat. Aangifte is gedaan door een 75-jarige inwoner van Leeuwarden.

Wouterswoude: aanrijding
Woensdag omstreeks 07.30 uur vond en aanrijding plaats op de Broeklaan. Langs de kant van de weg stond (onverlicht) een losse aanhangwagen. Een 16-jarige bromfietser uit Zwaagwesteinde merkte dit niet op en reed tegen de aanhangwagen aan. De Zwaagwesteinder is per ambulance, met rugklachten, overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De bronfiets is totaal vernield. De aanhangwagen heeft geringe schade.

Heerenveen: diefstal uit auto
Door het verbuigen van een portier is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan het Zetveld. Ontvreemd is een radio-cdspeler. De diefstal vond plaats tussen maandagavond en woensdagochtend. Aangifte is gedaan door 35-jarige inwoonster van Heerenveen.

Rottevalle: diefstal buitenboordmotor
Tussen zondag 14 oktober en afgelopen dinsdag is een blauwe buitenboordmotor, met een waarde van 1.600 gulden, ontvreemd uit een bootje, gelegen in de jachthaven aan de Bildwei. Aangifte is gedaan door een 53-jarige inwoner van Rottevalle.

Drachten: diefstal trilpaat
In de nacht van dinsdag op woensdag is een trilplaat (merk Wacker) ontvreemd uit de Eendekroos. De trilplaat heeft een waarde van 20.000 gulden. Aangifte is gedaan door een 55-jarige inwoner van Hoogeveen.

Leeuwarden: schennispleger aangehouden
Woensdag omstreeks 11.30 uur kreeg de politie een melding dat een schennispleger actief was in de Jan Evenhuisstraat. Hij toonde zijn geslachtsdeel aan een drietal meisjes, dat aan de andere kant van het water liep. De politie was snel ter plaatse en zag dat de man er in een auto vandoor ging. De man, een 43-jarige inwoner van Leeuwarden, kon op de Groningerstraatweg worden aangehouden. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt terzake het plegen van schennis der eerbaarheid. Tevens bleek hij te hebben gedronken, op het bureau blies de man 240 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur. De politie komt graag met de drie eerder genoemde meisjes in contact via het algemene nummer van de politie Friesland, 0900 - 8844.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272