CDA

CDA begint met 'on line'-ledenwerving

Met ingang van deze week is het CDA begonnen met 'on line'-ledenwerving. Als eerste politieke partij in Europa maakt het CDA gebruik van zogenaamde 'affiliaties'. Via het bedrijf TradeDoubler biedt het CDA aan beheerders van websites de mogelijkheid een advertentie (banner) te plaatsen voor het CDA-lidmaatschap. Als de advertentie leidt tot de inschrijving van een nieuw lid, ontvangt de eigenaar van de site 10 gulden. De eerste resultaten van deze nieuwe vorm van ledenwerving komen eind van dit jaar beschikbaar.

Meer nieuwe leden voor het CDA
De bestuurscrisis van de afgelopen weken binnen het CDA heeft niet geleid tot een terugval in aantal nieuwe leden voor de christen-democraten. Van 27 september tot 12 oktober hebben zich 190 nieuwe leden gemeld. Dat is bijna tweemaal zo veel als gewoonlijk. Gemiddeld melden zich in twee weken tijd ongeveer 100 nieuwe leden. Ruim 300 leden zegden in dezelfde periode het lidmaatschap op, zo'n 100 meer dan gewoonlijk.

Ook het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA, kon zich de afgelopen tijd in een vergroot aantal nieuwe leden verheugen. De afgelopen weken registreerden de jonge christen-democraten 60 nieuwe leden. Slechts zes leden beëindigden hun lidmaatschap.

Nadere informatie: Marcel Meijer 070 3424842/06 53225950