Politiebericht Flevoland: District Zuid 17-10-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Vals paspoort
ALMERE Dinsdagmiddag zijn bij het Belastingkantoor twee mannen aangehouden. Een van hen, een nog onbekende man, wilde met een vals paspoort een sofi-nummer aanvragen. De ander, een 46-jarige Almeerder begeleidde hem en is na verhoor heengezonden. De onbekende man is op het politiebureau ingesloten zodat zijn werkelijke identiteit vastgesteld kan worden.

Keukenbrand
ALMERE De brandweer heeft dinsdagmiddag uit moeten rukken naar de Simon Carmiggeltstraat voor een keukenbrand,. De vrouw des huizes was even haar kinderen van school halen en dacht dat ze het gas had uitgedraaid. Vermoedelijk is dit niet het geval geweest en heeft de pan vlam gevat. De woning liep rookschade op. Stichting Salvage is gewaarschuwd. Niemand raakte gewond.

Winkeldief aangehouden na achtervolging
ALMERE Dankzij een oplettende voorbijganger is dinsdagmiddag een 24-jarige winkeldief uit Almere aangehouden. De voorbijganger, een 37-jarige Almeerder, zag de man uit een winkel aan de Bostonweg rennen en had kennelijk het idee dat het hier om een winkeldief ging. Hij zette al fietsend de achtervolging in en reed de verdachte klem. Samen met het winkelpersoneel hield hij de verdachte in bedwang totdat de politie arriveerde. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Aanrijding bromfietser en skeeler
ALMERE Dinsdagmiddag is een 36-jarige skeeler uit Almere licht gewond geraakt nadat hij in botsing was gekomen met een bromfietser. De bromfietser, een 17-jarige Almeerder haalde in een bocht op het fietspad bij de Oeverpromenade een fietser in en kwam frontaal in botsing met de skeeler. De skeeler is met lichte verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanrijding onder invloed
ALMERE Dinsdagnacht is een 46-jarige Almeerder gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Vrijheidsdreef. De politie trof hem aan in een auto die met de voorkant tegen de vangrail stond. Hoe het ongeval is gebeurd, is nog niet bekend. De Almeerder droeg geen autogordel en liep bij de aanrijding een hoofdwond op en pijn in de borststreek. Hij is per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis en is daar ter observatie opgenomen. Bij de man is een bloedproef afgenomen, omdat de agenten het sterke vermoeden hadden dat er alcohol in het spel was.

Onverzekerde bromfiets
ZEEWOLDE De politie heeft op de Ambachtsweg een 20-jarige Zeewoldenaar staande gehouden. Een motoragent zag de man zonder helm met zeer hoge snelheid over de Gelderseweg rijden. Na een korte achtervolging bleek dat de bromfiets niet verzekerd was. Uit technisch onderzoek bleek de bromfiets teveel vermogen te hebben. De bestuurder kreeg bekeuringen voor rijden zonder helm, teveel vermogen en onverzekerd rijden. De bromfiets is in beslag genomen. De eigenaar mag de bromfiets weer op komen halen als de bromfiets verzekerd is.