Gemeente Smallingerland

Natuur- en milieuorganisaties onder één dak (17-10-01)

ALLES OVER NATUUR EN MILIEU IN SMALLINGERLAND ONDER ÉÉN DAK?

Natuur en milieuorganisaties in Smallingerland hebben het initiatief genomen om te komen tot een gezamenlijk onderkomen. Dat is praktisch en prettig voor deze organisaties, maar het moet ook een impuls geven aan het uitbreiden en versterken van activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie(NME). Wanneer men samen van één gebouw gebruik maakt ontstaat een platform voor samenwerking en een sterkere presentatie naar buiten toe. De initiatiefne-mers gaan er vanuit dat de uitstraling die een dergelijk centrum creëert meer belangstellenden trekt naar de vele activiteiten die men op natuur- en milieugebied organiseert. Ook zijn andere organisaties welkom om hun natuur- en milieuactiviteiten in het toekomstige centrum te organiseren of zelfs te participeren in de samenwerking om tot de oprichting te komen.

Kosten gaan voor de baat.
Ideeën genoeg over samenwerking en activiteiten en in de praktijk gebeurt ook al het een en ander. Maar natuur en milieuorganisaties zijn niet de kapitaalkrachtigste clubs. Vanwege het grote maatschappelijke belang van natuur- en milieuducatie heeft de gemeenteraad reeds de helft van het benodigde bedrag zijnde f. 220.000,--, in de begroting van 2002 gereserveerd voor dit project. Voorwaarde is wel dat de rest van het benodigde bedrag ook op tafel komt. Stichting Steunpunt Milieueducatie Smallingerland is de trekker van dit project namens de betrokken natuur- en milieuorganisaties. Zij zijn opzoek naar bedrijven en organisaties die de bouw van het Milieu Educatie Centrum Smallingerland willen ondersteunen.

Brochure en projectplan
Heeft uw bedrijf of organisatie belangstelling om het initiatief om te komen tot een Milieu Educatie Centrum Smallingerland te ondersteunen, vraag dan naar de brochure "Alles over natuur en milieu in Smallingerland onder één dak?" of het projectplan "natuurlijk alles onder één dak". Hierin vindt u informatie over doelen, visie, realisatie en begroting. Neem contact op met dhr. Frank van den Haak, tel. 581367.