Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Dode bij brand
17-10-2001. Vannacht zijn politie, brandweer en GG & GD uitgerukt naar een brand in de Jan Evertsenstraat. Bij de brand raakten vier mensen gewond, van wie er een is overleden. De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend.

De slachtoffers werden naar diverse ziekenhuizen overgebracht. Een van de gewonden, een 18-jarige man, ligt nog met brandwonden in het ziekenhuis. De andere twee gewonden hadden ademhalingsmoeilijkheden. De bewoners uit de bovenliggende woningen zijn geëvacueerd en opgevangen in het politiebureau Meer en Vaart. De omliggende straten werden afgezet. Het openbaar vervoer en het verkeer werd omgeleid. Er zal een uitgebreid onderzoek worden ingesteld.

---

Straatrover gepakt
16-10-2001. Vannacht is een 21-jarige straatrover aangehouden in de Damstraat. Hij had een man en diens vriend gevraagd of zij hasj wilden kopen, werd vervolgens opdringerig en pakte het geld uit de broekzak van de aangever. De dief wilde meer geld en liep op een gegeven moment weg. De politie werd gewaarschuwd en kon de verdachte even later aanhouden.


---

Verwarde vrouw sticht brand
16-10-2001. Gisterochtend is een 36-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt ervan verdacht brand te hebben gesticht haar woning aan de Ploegstraat. De brandweer heeft de brand geblust, maar er ontstond aanzienlijke schade. De vrouw is overgebracht naar een psychisch opvangcentrum.


---

Trambotsing Rozengracht
16-10-2001. Gistermiddag reden twee trams van lijn 17 op elkaar op de kruising van de Rozengracht met de Marnixstraat. Door een wisselstoring reed een van de trams rechtdoor in de richting van de Raampoort in plaats van af te buigen naar de Rozengracht. Eén van de trams ontspoorde. Enkele mensen raakten gewond. Zij werden door brandweerpersoneel van de brandweerkazerne opgevangen. Twee gewonden werden door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis overgebracht. Zij konden na behandeling naar huis. Het tram- en autoverkeer werd omgeleid.


---

Kind doodgereden
16-10-2001. Gistermiddag is een 5-jarig jongetje overleden na een ongeluk in Amstelveen. Moeder en kind reden elk op hun eigen fiets op het fietspad langs de Noord Dammerweg. Bij het oversteken van de kruising met de Asserring stopte een taxi-busje om de fietsers voor te laten. De moeder die voor het jongetje fietste stak haar arm omhoog. De chauffeur ging er vanuit dat hij werd bedankt. Het jongetje is vermoedelijk uit het zicht van de chauffeur gevallen. Toen de chauffeur optrok reed hij met het rechter voorwiel over het jongetje heen. Reanimatie door een omstander en door personeel van de GG & GD- en de traumaheli mocht niet meer baten. Het kind is in het ziekenhuis overleden. De Ongevallendienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld.


---

Snelkraak Kostverlorenhof
17-10-2001. Vannacht hebben onbekende daders een snelkraak gepleegd bij een winkel in het winkelcentrum aan de Kostverlorenhof. Een auto reed door de glazen winkelpui het pand binnen. Getuigen zagen twee mannen in de donkerkleurige auto stappen en wegrijden in de richting van de Beneluxbaan. De buit bestond voornamelijk uit computerapparatuur.

Getuigen van dit voorval wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer (020) 559 29 10.
---


Taxichauffeur beroofd
17-10-2001. Vannacht werd in de Gibraltarstraat een 30-jarige taxichauffeur uit Amsterdam beroofd. Hij raakte hierbij licht gewond, maar behoefde geen behandeling in een ziekenhuis. Van de daders, twee mannen van vermoedelijke slavische afkomst, ontbreekt ieder spoor.

Het slachtoffer had de twee mannen opgepikt op de Overtoom. In de Gibraltarstraat werd er plotseling iets om de hals van de chauffeur geworpen en strak aangetrokken. Hierdoor verloor de man het bewustzijn. Toen hij korte tijd later bij kennis kwam miste hij geld en zijn mobiele telefoon.


---

Vanavond in Ter Plaatse
17-10-2001. In de uitzending van het televisieprogramma Ter Plaatse (AT5 en TV Noord-Holland) zitten vanavond drie onderwerpen van de politie Amsterdam-Amstelland. Er worden getuigen gezocht van een steekpartij bij metrostation Kraaiennest. Verder is er aandacht voor de zaak van de verkrachter die toesloeg in de omgeving van de Gaasperplas. Tot slot wordt er uitleg gegeven over de aanpak van de illegale fietsverkoop.

Ter Plaatse wordt vanavond uitgezonden om 17.30 uur en 21.30 uur bij AT5, en om 17.00, 19.00 en 21.00 uur bij TV Noord-Holland. Het programma wordt op beide zenders herhaald morgenochtend om 10.00 uur.

Meer over de zaken...

---

Schietpartij Nieuwe Amstelstraat
17-10-2001. Gisteravond is een man gewond geraakt bij een mogelijke beroving in de Nieuwe Amstelstraat. Hij was een coffeeshop binnengegaan, waar hij woorden kreeg met drie mannen. Nadat hij wat had gedronken, verliet de man de coffeeshop en werd vermoedelijk opgewacht door het drietal. Zij probeerden hem te beroven, waarbij de nodige klappen werden uitgedeeld. Eén van de drie mannen trok een vuurwapen en beschoot de man. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis en aldaar opgenomen. De politie heeft in de omgeving van de coffeeshop twee mannen aangehouden. Zij zijn ingesloten. De recherche heeft de zaak in onderzoek.


---

Gewonde bij schietpartij
17-10-2001. Gistermiddag is bij een ruzie in een winkel in de Haringpakkerssteeg een omstander in zijn voet geschoten. Twee mannen stonden in de winkel naar muziek te luisteren. Korte tijd later voegden zich drie mannen bij hen. Er ontstond ruzie waarbij een vuurwapen ter hand werd genomen. Eén man trok een vuurwapen en loste een schot. Een man die niets met de ruzie te maken had, werd in zijn voet getroffen door een kogel. De vijf ruziënde mannen gingen er vandoor. Het slachtoffer raakte gewond en is voor behandeling naar een ziekenhuis overgebracht. Hij bleek een schampschot te hebben en kon na behandeling naar huis.


---

Dossier
Drugssmokkelaars gepakt dankzij een goede samenwerking tussen de politiekorpsen Amsterdam-Amstelland en Curaçao.

Cokelijn opgerold door de recherche van bureau Flierbosdreef.

Zakkenrollersproject succes, over het positieve effect van het project Zakkenrollerij.

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.

---

Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

---

© Politie Amsterdam-Amstelland