Politiebericht Den Bosch 17-10-2001
Politiebericht district Den Bosch

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN, MEDEDADER NEEEMT DE BENEN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is een 32-jarige Bredase in een kledingzaak aan de Visstraat in s-Hertogen-bosch door winkelpersoneel betrapt op diefstal van merkkleding. Een onbekende mededader wist aan de medewerkers te ontsnappen en nam de benen. Personeelsleden zagen via een gesloten videosysteem dat de man en de vrouw beveiligingslabels van merkkleding verwijderden en dat de man de kleding onder zijn kleding verstopte. Medewerkers spraken de man aan, waarop hij de gestolen kleding tevoorschijn haalde, op de grond gooide en wegrende. De vrouw is in de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij is inverzekeringgesteld. Naar de identiteit van de man stelt de politie een onderzoek in.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR VEROORZAKEN BRAND IN WONING (s-Hertogenbosch)

Woensdagmorgen zijn twee Bossche broers van 28- en 26 jaar oud aangehouden als verdacht van het veroorzaken van brand in een woning aan de Wilgenstraat in s-Hertogenbosch op 8 september jl. De brand was volgens de broers ontstaan toen zij in de woning sleuteldenaan een bromfiets. Er zou benzine op een hete slijptol tot ontbranding zijn gekomen. De brandende bromfiets werd naarbuiten gegooid, echter de woning stond op dat moment al in lichterlaaie. De benedenwoning brandde volledig uit, terwijl een bovenwoning grote schade opliep. De bromfiets bleek bij nader onderzoek van diefstal afkomstig te zijn. De broers zijn in verband met het onderzoek naar de oorzaak van de brand en de diefstal van de bromfiets aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

BOER BEKEURD TIJDENS MILIEUCONTROLE (Haarsteeg)

Dinsdagmiddag is tijdens een milieucontrole door de unit milieu van de districtsrecherche in Haarsteeg een boer bekeurd voor de Wet Verontreiniging Oppervlaktewateren. De boer had afgelopen maandag maïs in laten kuilen en een geul naar een dichtbij gelegen sloot laten graven voor de afvoer van regenwater. Vanuit de maïskuil liep nu een stroom maïspercolaat met een te hoge zuurgraad in het oppervlaktewater. Tegen de boer is proces-verbaal opgemaakt.

AUTOMOBILIST BEKEURD VOOR RIJDEN ONDER INVLOED (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is een 53-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch op de Hekellaan in zijn woonplaats bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

BEDRIJFSAUTO GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is vanaf de Robijn in s-Hertogenbosch een bedrijfsauto merk Opel, type Combo, voorzien van het kenteken BZ-96-XS ontvreemd.

FIETSTER GEWOND BIJ AANRIJDING (Vlijmen)

Woensdagmorgen is een 38-jarige fietster uit Vlijmen op de Wolput in haar woonplaats na een aanrijding met een 31-jarige plaatsgenoot gewond geraakt. De vrouw reed over de Wolput en kreeg geen voorrang van de automobilist die uit de Looijersteeg kwam rijden. De Vlijmenaar was volgens zijn zeggen afgeleid door het weggedrag van een andere automobilist. De vrouw kwam ten val en is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

DIEFSTAL SIGARETTEN (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is ingebroken in een opslagruimte van een firma aan de Veemarktkade in s-Hertogenbosch. Uit de ruimte is een hoeveelheid sigaretten ontvreemd.

VERDACHTE MET DRUGS EN ILLEGAAL AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Woensdagmorgen zijn op de Marconistraat in s-Hertogenbosch een 45-jarige Bosschenaar en een 28-jarige Algerijn aangehouden. Eerstgenoemde bleek in het bezit te zijn van een gripzakje met heroïne. De Algerijn bleek al drie jaar illegaal in Nederland te verblijven. Beiden zijn aangehouden en ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLE (Empel)

Woensdagmiddag zijn 26 automobilisten op de Burgemeester Godschalxstraat in Empel bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 50 km/h. In het totaal passeerden gedurende de controletijd van 12.00 13.45 uur 166 voertuigen.