Provincie Groningen

Groningen, 18 oktober 2001 Persbericht nr. 206

Gedeputeerde de Meijer presenteert resultaten van project Intre

Op woensdag 17 oktober presenteert gedeputeerde Mirjam de Meijer de resultaten van het project Intre. Dit project is ontwikkeld door de provincie Groningen (Bureau Ontwikkeling Arbeidsmarktprojecten. (BOA)) De hoofduitvoerder van Intre was Werkprojecten Groningen. Het project had als doel langdurig werklozen een kans te bieden in de eigen regio een baan bij een AZC te verwerven. Niet alleen ter bestrijding van de werkeloosheid maar ook om draagvlakvergroting te bewerkstelligen door personeel te werven in de directe omgeving van de asielzoekerscentra

Het project Intré leidde uitkeringsgerechtigden op tot medewerker opvang, beheer of adminstratie in een van de asielzoekerscentra in de provincie Groningen. Aangezien gemeenten en AZC's concludeerden dat in de eigen regio's onvoldoende gekwalificeerd personeel voorhanden was, is in overleg met het BOA het project Intré ontwikkeld.

Intré is in december 1999 van start gegaan, op 15 maart 2000 zijn de eerste 27 cursisten verwelkomd in de schoolbanken. Inmiddels hebben vier groepen cursisten uit de hele provincie de opleiding gevolgd, op 6 juli 2001 heeft de laatste certificaatuitreiking plaats gevonden.

De resultaten van Intre worden op woensdag 17 oktober om 15.30 uur door gedeputeerde de Meijer en de directeur van Werkprojecten Groningen (de hoofduitvoerder van Intre) gepresenteerd. De bijeenkomst vindt plaats in kamer 20 van het Provinciehuis, Martinikerkhof 12 in Groningen. U bent van harte uitgenodigd om bij deze presentatie aanwezig te zijn.

Noot voor de pers:
Nicolette Boelens, Bestuurscontacten Provincie Groningen, (050) 316 46 26 of (06) 150 68 121.