Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 17 oktober 2001

Inrijverbod vaak genegeerd
GERICHTE ACTIES TEGEN BROM- EN SNORFIETSERS IN KORTE KERKSTRAAT

In het voorjaar is in de Korte Kerkstraat een beweegbare barricade aangebracht om deze fysiek af te sluiten voor alle gemotoriseerd verkeer. Vanwege de bereikbaarheid van de winkels, is het gebied wel toegankelijk voor fietsers. Bovendien rijdt het openbaar vervoer op bepaalde tijden door de Korte Kerkstraat.
Brom- en snorfietsers blijken het inrijverbod vaak te negeren, waardoor de veiligheid van het winkelend publiek in gevaar komt. In overleg met de gemeente, de winkeliers en de politie is daarom besloten om overtreders te verbaliseren tijdens gerichte acties.

Sinds 1991 is de Korte Kerkstraat door middel van bebording afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Omdat dit inrijverbod regelmatig werd genegeerd, is in het voorjaar een beweegbare barricade aangebracht; hierdoor kunnen automobilisten niet meer door de Korte Kerkstraat rijden.
Het gebied is wel toegankelijk voor het openbaar vervoer en hulpdiensten, deze voertuigen zijn namelijk uitgerust met apparatuur om de barricade in de grond te laten zakken. Ook fietsers kunnen gewoon door de Korte Kerkstraat rijden.