AXA Stenman Industries NV

PERSBERICHT

Veenendaal, 17 oktober 2001

Reorganisatie AXA STENMAN INDUSTRIES

AXA Stenman Industries N.V. deelt mee dat er organisatorische maatregelen zijn genomen waarmee de onderneming zich aanpast aan de huidige en verwachte toekomstige ontwikkelingen in de bouw- en fietsenmarkt. Deze maatregelen passen in de eerder aangekondigde plannen om de onderneming efficiënter te maken en de kosten van de onderneming verder te beperken.

De huidige Algemeen Directeur van AXA Stenman Industries N.V, de heer C. Oosterhoorn, heeft de dagelijkse leiding over Stenman Holland overgenomen. Daarnaast is de omvang van het managementteam van Stenman Holland teruggebracht naar vier personen.

Met het oog op het versterken van de commerciële activiteiten hebben binnen Stenman Holland een aantal personele mutaties plaatsgevonden. Hiermee is de organisatie beter in staat om in te spelen op de huidige marktomstandigheden.

Het aantal vaste werknemers van AXA Stenman Industries is nu gedaald tot 578 per ultimo september 2001, een daling van 13% tot nu toe dit jaar. Via natuurlijk verloop zal dit aantal nog verder afnemen. Daarnaast zal ontslag worden aangevraagd voor 14 werknemers van Stenman Holland. De effecten van deze kostenbesparende maatregelen zullen tot uitdrukking komen in 2002.

De Raad van Commissarissen heeft ingestemd met de genoemde maatregelen. Ook de Ondernemingsraad en de vakbonden zijn op de hoogte van de voorgenomen personele veranderingen. Aan de Ondernemingsraad is advies gevraagd en een sociaal plan zal worden ontwikkeld.

Bedrijfsprofiel

AXA STENMAN INDUSTRIES is een industriële onderneming die hang- en sluitwerk en fietsaccessoires ontwikkelt, produceert en verkoopt voor respectievelijk de bouw- en fietsenmarkt. De onderneming neemt een sterke positie in op de markten waarin zij actief is. In haar assortiment hang- en sluitwerk produceert de onderneming onder meer raamuitzetters, raamsluitingen en veiligheidsbeslag. Fietssloten, dynamo's en fietsverlichting vormen het assortiment fietsaccessoires. Deze producten hebben als gemeenschappelijke noemer: Veiligheid en Beveiliging.

De onderneming heeft drie dochtermaatschappijen. Stenman Holland in Nederland verkoopt zowel hang- en sluitwerk als fietsaccessoires onder de merknaam AXA. In Veenendaal vinden productontwikkeling, productie, verkoop en marketingactiviteiten plaats. In Edam worden aluminium beveiligings hang- en sluitwerkproducten vervaardigd. De werkmaatschappij AXA-MAG bevindt zich in Siewierz, Polen. Hier worden aluminium hang- en sluitwerkproducten voor zowel de Nederlandse als de Poolse markt vervaardigd. De werkmaatschappij Basta heeft een productielocatie in Frankrijk en verkoopkantoren in de Benelux, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en UK. Dit assortiment fietsaccessoires wordt verkocht onder de merknaam Basta in een groot aantal Europese landen.

Bij AXA STENMAN INDUSTRIES waren in 2000 circa 650 personen werkzaam.