Ingezonden persbericht

Persbericht

ilse dienst volledig vernieuwd

Gebruikers www.ilse.nl lovend over nieuwe zoekmachine

Amsterdam 17 oktober - 94 % van de gebruikers van ilse is lovend over de nieuwe zoekmethode van ilse. Dat blijkt uit vandaag gepresenteerde resultaten uit een vooronderzoek van CyberSubmarine. Vandaag gaat de nieuwe zoekmachine van ilse live. De bekendste en best bezochte zoekmachine van Nederland (45 % marktaandeel) maakt gebruik van zoekresultaten die eerst door redacteuren zijn gescreend. Daarnaast zoekt ilse volgens de gangbare manier maar liefst anderhalf keer zoveel websites als voorheen. Het is de belangrijkste wijziging van ilse sinds de introductie van de dienst.

Onderzoeksbureau CyberSubmarine deed onderzoek onder meer dan 100 mensen die een doorsnede van de internetpopulatie vertegenwoordigen, waaronder 50% ilse gebruikers en 50% niet ilse gebruikers. De overgrote meerderheid is zeer tevreden met de zoekmachine, die vrijwel altijd een relevante link geeft in de top 10 resultaten. Het overall cijfer dat de onderzoeksgroep gaf voor de nieuwe zoekmachine is een 7,0. In 82% van de (400) zoekopdrachten staat de relevante link in de eerste 10 zoekresultaten. De doelstelling van ilse is om dit percentage de komende weken te laten stijgen boven de 90%.

De persoonlijke check is afkomstig van de beheerders van de Startpagina dochters, redacteuren van NU.nl en andere diensten van ilse media. Deze wordt aangevuld met de ilse internetgids, een webindex waarin ruim tienduizenden websites zijn gerecenseerd en gerubriceerd. In overzichtelijk gescheiden blokken worden zoekresultaten bovendien aangevuld met relevante Startpagina- dochters, nieuwsberichten, ilse diensten en site adressen van adverteerders.

Kwaliteit
De nieuwe zoekmethode geeft een krachtig antwoord op het steeds verder uitdijende en daardoor meer vervuilde internet. De kans op spam, ongewilde zoekresultaten, is geminimaliseerd. Paul Molenaar, algemeen directeur ilse media: "ilse combineert het beste van mens en machine. We maken een evolutie door gebaseerd op de ervaringen van onze gebruikers. Kwaliteit staat voorop. Niemand zit te wachten op 2.356 zoekresultaten. De bezoeker wil snel de juiste informatie vinden, via ilse is dat gemakkelijker dan ooit."

Over ilse media
ilse media is met meer dan 130 miljoen paginabezoeken per maand de grootste internetuitgever van Nederland. Ze is uitgever van Startpagina.nl, ilse.nl, de nieuwssite NU.nl, de vrouwensite VrouwOnline.nl en het populaire chat.nl. Met haar activiteiten bereikt ilse media meer dan 60% van alle Nederlandse internetgebruikers.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: ilse media
Eline Deijs (marketing manager)
Telefoon 020 - 8404500
of
Bex*van der Schans Public Relations
Nicole van der Steen
Telefoon: 040 - 2945252