RODAMCO NORTH AMERICA

Bescherming RNA blijft in stand

Rotterdam, 16 oktober 2001

PERSBERICHT

GEVRAAGDE VOORZIENINGEN WESTFIELD AFGEWEZEN:

ONDERNEMINGSKAMER GELAST ONDERZOEK NAAR BELEID
RODAMCO NA EN LAAT BESCHERMING IN STAND

De Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam heeft vanmiddag besloten een onderzoek in te laten stellen naar het beleid van Rodamco North America N.V. 'RNA' met betrekking tot het plan van Westfield in de periode van 14 augustus jl. tot heden. De door Westfield gevraagde voorzieningen zijn afgewezen. RNA dient Westfield alleen te erkennen als aandeelhouder.

Het onderzoek heeft betrekking op de periode 14 augustus 2001 tot 16 oktober 2001. Zoals gebruikelijk in dergelijke omstandigheden dient RNA de kosten van het onderzoek tot een maximum van fl. 200.000 te dragen.

Door de uitspraak van de Ondernemingskamer blijft de bescherming van RNA in stand, behoeft RNA pas een aandeelhoudersvergadering bijeen te roepen na goedkeuring van de door Westfield voorgestelde bestuurders door De Nederlandsche Bank en wordt RNA verder niet in haar bewegingsvrijheid beperkt.

De Ondernemingskamer heeft hiermee het 'level playing field' dat met de beschermingsconstructie werd gecreëerd tussen Westfield Holdings en ABP enerzijds en de andere aandeelhouders anderzijds gehandhaafd.

Gerald Egan, voorzitter van de Directie van RNA: 'RNA ziet het onderzoek met alle vertrouwen tegemoet. We zijn verheugd dat ook het optreden van Westfield in het onderzoek wordt betrokken aangezien wij vinden dat het plan van Westfield een bedreiging vormt voor de belangen van de overige 70% aandeelhouders van RNA. RNA zal volledige medewerking aan het onderzoek verlenen. We zijn van mening dat uiteindelijk RNA in het gelijk gesteld zal worden in haar antwoord op Westfield's overduidelijk vijandige poging om controle over RNA te verwerven zonder een bod op alle aandelen te doen'.


-Einde-
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Rodamco North America N.V.
Charles Huijskens

020 6 855 955 (kantoor) 06 53 10 50 72 (mobiel) Astrid J. van der Put

010 201 36 20 (kantoor) 06 20 61 62 30 (mobiel) Constantijn R. van Rietschoten

010 201 36 21 (kantoor)

BEZOEK OOK ONZE WEBSITE