Voedingscentrum
Drie bedrijven genomineerd voor Jaarprijs Goede Voeding 2001
11 september
De nominaties voor de Jaarprijs Goede Voeding 2001 zijn bekend. Op
verzoek van het Voedingscentrum heeft een onafhankelijke jury zich
gebogen over alle voedingskundige en marketingaspecten van de
inzendingen. De jury heeft drie bedrijven aangewezen als kanshebber om
de Jaarprijs in ontvangst te nemen. Deze genomineerde bedrijven zijn:
Albert Heijn met Albert Heijn Groen en Garneren Saladebowl (3
varianten), Bonduelle Nederland B.V. met het populariseren van de
voordelen van Bonduelle Diepvries Minute en Honig Merkartikelen B.V.
met Honig World Wide Wrap.
Daarnaast zijn eervolle vermeldingen toegekend aan twee bedrijven:
Albert Heijn met de campagne 'Eet elke dag twee ons groenten en twee
keer fruit' op de AGF afdeling en Sodexho Nederland B.V. met een
onderzoek naar meer aandacht voor de ontwikkeling van gezonde snacks
bij producenten. De winnaar van de prijs wordt op 17 oktober a.s.
tijdens een bijeenkomst in Naarden bekend gemaakt.
Via de campagne 'Goede voeding, wat let je?' voert het Voedingscentrum
gerichte actie om de voedingsgewoonten van consumenten te verbeteren.
De inzet van de levensmiddelenhandel en -industrie draagt belangrijk
bij aan het succes van de campagne. Jaarlijks wordt dan ook een
bedrijf dat zich bijzonder heeft ingespannen op het gebied van goede
voeding onderscheiden met de Jaarprijs Goede Voeding. Dit jaar wordt
de Jaarprijs voor de vijfde keer uitgereikt. De winnaar treedt in de
voetsporen van Honig Merkartikelen met Wake-up! (1997), General
Biscuits met Vitalinea (1998), MONA met Optimel (1999) en HAK met HAK
Groente à la Carte (2000).
Gezond, lekker en veilig eten is belangrijk in onze samenleving. Elke
Nederlander kan met al zijn vragen hierover terecht bij Stichting
Voedingscentrum Nederland. Het Voedingscentrum is een onafhankelijke
organisatie die wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid
(ministeries van LNV en VWS) om wetenschappelijk verantwoorde,
eerlijke informatie te geven over voeding en voedsel in relatie tot
gezondheid en veiligheid.
Noot voor de redactie/