Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


woensdag 17 oktober 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint om 10.15 uur.
De Kamer debatteert over de begroting van het ministerie van Economische Zaken voor het jaar 2002 (alleen de eerste termijn van de kant van de Kamer).

Hierna spreekt de Tweede Kamer in eertse termijn bij de behandeling van de wijziging van de Luchtvaartwet. De wijziging betreft de inrichting en het gebruik van de Luchthaven Schiphol.

Vervolgens debatteert de Kamer over het rapport "De Staat van de Europese Unie". Hierin legt de regering verantwoording af over haar inbreng in de Europese Unie. Daarmee wil zij bijdragen aan het parlementaire en publieke debat over Europa en de Nederlandse positie. In dit debat zullen tevens Nederlandse leden van het Europees Parlement het woord voeren.

Ten slotte rondt de Tweede Kamer dee behandeling af van de wijziging van de Luchtvaartwet. De wijziging betreft de inrichting en het gebruik van de luchthaven Schiphol (te beginnen met het antwoord van de regering in eerste termijn).

· Onmiddellijk na de middagpauze stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 10.00 tot ca. 13.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met minister Hermans (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over verschillende onderwerpen met betrekking tot het middelbaar beroepsonderwijs.

Justitie, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Defensie en Financiën:
13.00 tot ca. 17.00 uur - Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met minister-president Kok en de ministers Korthals (Justitie), De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), De Grave (Defensie) en Zalm (Financiën) over terrorismebestrijding en veiligheid.

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en Verkeer en Waterstaat: 13.30 tot ca. 15.00 uur - Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) en Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over de export van zeeschepen die bestemd zijn voor de sloop.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Economische Zaken: 14.00 tot ca. 15.00 uur - Klompézaal

Agenda: gesprek met een delegatie van ICTpunt over de voortgang en toekomst van de Informatie en Communicatie Technologie Taskforce projecten.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 14.00 tot ca. 16.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: algemeen overleg met minister Vermeend (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over de opzet van de nieuwe evaluatie van de Algemene Bijstandswet.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Verkeer en Waterstaat: 15.45 tot ca. 17.45 uur - Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) en staatssecretaris Adelmund (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over leerlingenvervoer.

OPENBAAR RONDETAFELGESPREK

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 10.00 tot ca. 13.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: gesprek met deskundigen en betrokken organisaties over het gewasbeschermingsbeleid "Zicht op gezonde teelt".
BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 10.15 uur - Troelstrazaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 10.15 uur - Klompézaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Werkwijze der Kamer: 11.00 uur
Wttewaall van Stoetwegenzaal

Justitie: 11.00 uur - Klompézaal

Agenda: procedures.

Financiën: 15.30 uur - Klompézaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
KAMERLEDEN ONTVANGEN

Leden van de vaste Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport 228 ontvangen vanaf 14.30 uur een delegatie van de Diaconale Commissie van de Oostenrijkse Synode van Evangelische Kerken over de Nederlandse euthanasiewetgeving (Kappeyne van de Coppellozaal).