Gemeente Hoogeveen


Het Torentje Het laatste Torentje

---

17 oktober 2001

Inhoud


* Nieuwe bedrijventerreinen bij Hollandscheveld *
* Gemeenteraad vergadert *

* Najaarskermis op het Beukemaplein *

* Oud papier *

* Collecten *

* Geen spreekuur wethouders *

* Digitaal spreekuur over het nieuwe stationsgebied *
* Baantjes trekken voor het Ronald McDonald Huis *
* Inspraakronde paar maanden uitgesteld *
* Brandweer van Hoogeveen is op zoek naar duikers (m/v) *
* Amerika bedankt Hoogeveen voor steun na aanslagen *
* Gemeente plaatst nieuwe parkeerautomaten *
* Mededelingen *


* Milieu Effect Rapport Bedrijventerrein Buitenvaart II *
* Bestemmingsplan bedrijventerrein Buitenvaart II in de maak *
* Plan Landgoed Wijsbersche Hooge bij Spaarbankbos *
* Bouwmeldingen, sloop- en bouwaanvragen *
* Bouw- en sloopvergunningen *

* Benoeming lid van de gemeenteraad *

Ontwerp-bestemmingsplan ter inzage tot 15 november

Nieuwe bedrijventerreinen bij Hollandscheveld

De gemeente is druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen ten zuiden van de A37, nabij Hollandscheveld: Buitenvaart I, Buitenvaart II en Riegmeer. In Buitenvaart I is de aannemer al aan het werk met het bouwrijp maken. Buitenvaart II en Riegmeer zijn nog niet zo ver. Voor deze terreinen is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Er ligt vanaf komende donderdag, 18 oktober, een ontwerp-bestemmingsplan ter inzage bij de gemeente.

De oppervlakte puur bedrijventerrein voor de drie locaties samen is bijna 150 hectare. Ze zullen zorgen voor veel nieuwe werkgelegenheid, maar ook voor drukte en verkeer. Een ingrijpende verandering dus. De gemeente wil Buitenvaart II en Riegmeer zo goed mogelijk laten aansluiten op de snelweg, maar er moet ook ruimte zijn voor groen, wonen en recreëren. Het ontwerp bestemmingsplan gaat daarom zowel over de bedrijventerreinen als over de inpassing ervan in het landschap.

Constructieve 'veldelingen'

De inhoud van het ontwerp-bestemmingsplan voor Buitenvaart II en Riegmeer is voor een belangrijk deel ook te danken aan een groep omwonenden, die samen met de gemeente en planologen het plan hebben vormgegeven.

Waar gaat het om?

Het "ontwerp-bestemmingsplan Buitenvaart II" gaat over de plannen voor de bedrijventerreinen Buitenvaart II en Riegmeer. Hier zou 'gemengde bedrijvigheid' moeten komen binnen relatief hoge milieunormen. Dat wil zeggen dat zware industrie er niet mogelijk is. Buitenvaart I en II gaan samen straks Buitenvaart heten. Het ontwerp omvat daarnaast:
* de fietsbrug over kanaal & A37 en de fietsroute via de Lange Dijk
* de (verlengde) Mr Cramerweg

* de bufferzones Hollandse wijken en Krakeelse wijken
Riegshoogtendijk

Aandachtspunt qua verkeer is de Riegshoogtendijk. Deze weg staat niet in het nieuwe bestemmingsplan, maar ondervindt wel de directe gevolgen ervan. De prognose is dat de weg meer verkeer te verwerken krijgt als er geen aanpassingen komen in de situatie. De bedoeling is dat ook 'Riegmeer-verkeer' naar en van het zuiden de N48 (Hoogeveen-Ommen) gebruikt. Dan moet in ieder geval de Riegshoogtendijk minder aantrekkelijk worden voor dit verkeer. Over maatregelen in die richting is de gemeente met de provincie (de huidige wegeigenaar) in gesprek. De gemeente gaat er in ieder geval van uit dat 60 kilometer de maximum snelheid wordt.

Planning

De gemeente verwacht het bestemmingsplan voorjaar 2002 te kunnen vaststellen, waarna de provincie zich er nog over uitspreekt. Daarna kunnen op z'n vroegst eind 2002 de bouwwerkzaamheden beginnen voor Buitenvaart II. DOC wil al begin 2002 starten met de bouw. Hiervoor loopt inmiddels een versnelde procedure.

Wanneer Buitenvaart II vol dreigt te lopen, kan de verlenging van de Mr Cramerweg en de ontwikkeling van Riegmeer starten, naar verwachting in 2004.

Meer informatie

Alle informatie over inzage vindt u in de Mededelingen van dit Torentje. Verder wijzen wij u op de advertentie over dit onderwerp in het Hoogeveens Weekblad van gisteren en op
www.hoogeveen.nl/buitenvaart.

Gemeenteraad vergadert

De gemeenteraad van Hoogeveen vergadert donderdag 25 oktober in het raadhuis. De vergadering, die openbaar is, begint om 19.30 uur.Op de agenda staat onder meer.

* Onderzoek geloofsbrieven van nieuw te benoemen raadslid.
* Benoeming voorzitter van de raadscommissie voor Algemene, Bestuurlijke, Economische Zaken en Informatisering.
* Toekenning planschadevergoeding ex artikel 49 WRO aan J. Strijker.
* Medewerking aan de oprichting van een nieuw agrarisch bouwblok aan de Oostering te Pesse.

* Toetreding tot de stichting "Erfgoedhuis van Drenthe".
* Overbruggingskrediet voor de voortgang van het Project Problematisch Woongedrag".

* Begrotingswijziging(en) van de algemene dienst 2001.
Najaarskermis op het Beukemaplein

Vanaf vandaag, woensdag 17 oktober, tot en met maandag 29 oktober kan op het Beukemaplein niet worden geparkeerd. Dan wordt op het plein de najaarskermis gehouden.

Oud papier

De basisscholen 't Rastholt, De Regenboog en De Krullevaar zamelen donderdag 18 oktober oud papier in. Containers staan die dag op het parkeerterrein aan de Tilber (bij de sporthal) en achter De Krullevaar in de Rietgans.

De Samenwerkende Scholen te Elim zetten zaterdag 20 oktober containers neer op de parkeerplaats Prieswijk West. U kunt daar uw oud papier brengen tussen 9.00 en 11.30 uur.

Collecten

Deze en volgende week gaan vrijwilligers met collectebussen langs de deuren voor de Stichting Woord en Daad.
Geen spreekuur wethouders

De spreekuren van de wethouders Leistra en Punt op maandag 22 oktober gaan niet door. De spreekuren van de wethouders Holtrop en Van der Zwaag en burgemeester Urlings worden wel gehouden.

Burgemeester en wethouders houden elke maandag spreekuur van 13.30 tot 14.30 uur. Voor een afspraak met één van de wethouders kunt u bellen met 291255 en als u de burgemeester wenst te spreken kunt u voor een afspraak terecht op telefoonnummer 291253.
Digitaal spreekuur over het nieuwe stationsgebied

De Kamer van Koophandel blijft in Meppel. De oude aluminiumfabriek is gesloopt. Zie daar het laatste nieuws over het stationsgebied. Alles draait om de ingrijpende vernieuwing die de gemeente wil voor het gebied tussen het Stationsplein, de Crerarstraat, de Blankenslaan-West en de spoorlijn.

Dinsdag 30 oktober houdt wethouder Leistra hierover een digitaal spreekuur tussen 18.15 en 19.15 uur via www.hoogeveen.nl.

Vooral kantoren

Het gebied moet weer een visitekaartje voor Hoogeveen worden. Het college wil er vooral kantoren, tot 40.000 vierkante meter kantooroppervlak. Daarnaast komt er ruimte voor woningen (veelal in combinatie met werken). De directe omgeving van het station lijkt geschikt voor enkele winkeltjes. Diagonaal door het gebied komt een nieuwe weg die het Stationsplein met de Griendtsveenweg gaat verbinden. De Crerarstraat verdwijnt.

Werkgelegenheid

Het stationsgebied is voor Hoogeveen van groot belang omdat het een prima plek is voor kantoren. En Hoogeveen kan extra werkgelegenheid in kantoren goed gebruiken, als compensatie voor de afname van de werkgelegenheid in de industrie.

Een belangrijk voordeel van het stationsgebied is dat het openbaar vervoer dichtbij is. Dat bevordert het gebruik van bus en trein.

Zo valt er nog veel meer over te zeggen. U kunt daarvoor het digitaal spreekuur gebruiken op 30 oktober. Graag tot dan via www.hoogeveen.nl! Baantjes trekken voor het Ronald McDonald Huis

Zwembad De Dolfijn houdt van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 oktober voor de zevende keer de Hoogeveense Zwemvierdaagse. De zwemvierdaagse is een jaarlijks terugkerend evenement voor jong en oud.

Al 32 jaar organiseert de KNZB de Zwemvierdaagse met de bedoeling vooral kinderen intensief met de zwemsport in contact te brengen. Zo'n 400 zwembaden en verenigingen in heel Nederland maken er ieder jaar weer een feest van. Want zwemmen is niet alleen gezond maar bovenal leuk. Ook kunnen zwemliefhebbers weer 'sponsorzwemmen'. De opbrengst van deze actie gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

Zieke kinderen

Een Ronald McDonald Huis biedt een 'thuis ver van huis' aan ouders en familieleden van ernstig zieke kinderen, vlakbij het ziekenhuis. Het bespaart een zware rit dagelijks op en neer naar huis of een stretcher in het ziekenhuis. In het Ronald McDonald Huis kunnen ze koken, eten, slapen en tv kijken, net als thuis. Broertjes en zusjes kunnen mee, zodat er ondanks alles toch nog een gezinsleven is.

Zeven dagen per week staan vrijwilligers klaar om ouders op te vangen en om het huis schoon te houden.

Inschrijven

Voorinschrijven voor de Hoogeveense Zwemvierdaagse kan in zwembad De Dolfijn. Een deelnemerskaart kost 15,00 ( 6,81). Deelnemers kunnen dagelijks hun baantjes trekken tussen 7.00 en 17.30 uur. Ze moeten 250 of 500 meter per dag zwemmnen. Na afloop ontvangt elke sponsorzwemmer een medaille en een 'plonspakket'. Wat daar inzit is een verrassing.

De openingstijden van De Dolfijn zijn:

* maandag tot en met woensdag van 07.00 tot 22.00 uur.
* donderdag van 7.00 tot 18.30 uur

* vrijdag van 07.00 tot 16.00 uur

* zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur

* zondag van 9.00 tot 15.30 uur.

Toegangsprijzen

De toegangsprijzen zijn:

* 1,- ( 0.45) voor een kind tot 3 jaar,

* 3,75 ( 1,70) voor de leeftijd van 3 tot en met 12 jaar en
* 5,75 ( 2,61) voor 13 jaar en ouder.

* weekendtarief van 15,75 ( 6,29) voor ouders met kinderen.
* 'vroege vogels' (van 7.00 tot 8.30 uur) en 'lunchzwemmen (van 12.00 tot 13.00 uur) 4,- ( 1,82), alleen op werkdagen.

Wilt u meer weten over de Zwemvierdaagse of andere tarieven dant kunt u terecht bij de receptie van zwembad De Dolfijn (tel: 264290).

Inspraakronde paar maanden uitgesteld

Op 12 september is het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied Zuid besproken in de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling. Het was een eerste stap in een lange procedure.

Normaalgesproken wordt de inspraakronde voor de burgers meteen na de commissievergadering gehouden, maar de gemeente heeft besloten om de inspraak ruim twee maanden uit te stellen.

Dat heeft te maken met een interne verbouwing van het Compagnieshuis. Daardoor is er geen ruimte om het plan op een goede wijze ter inzage te leggen en belangstellenden op een fatsoenlijke wijze te woord te staan bij vragen over het plan.

Geen vertraging

Toch loopt de procedure rond dit bestemmingsplan geen vertraging op, omdat toch gewacht moet worden op de reacties van onder meer rijksinspecties, waterschappen en provincie. Deze instanties hebben het bestemmingsplan inmiddels gekregen. Pas als hun opmerkingen binnen zijn - dat is op z'n vroegst april volgend jaar - worden alle reacties tezamen verwerkt in een inspraaknota. Tegen die tijd zijn de inspraakbijeenkomsten voor de burgers allang achter de rug.

Er is dus geen tijdverlies. De inspraaknota is naar verwachting op zijn vroegst in september 2002 gereed.

Voor vragen kunt u terecht bij de heer L. Benning, projectcoördinator Bestemmingsplan Buitengebied Zuid (tel. 291709. e-mail l.benning@hoogeveen.nl.)

Brandweer van Hoogeveen is op zoek naar duikers (m/v)

De Hoogeveense brandweer staat 24 uur per dag paraat. Dit is te danken aan de inzet van maar liefst 45 vrijwilligers. Zij hebben in het dagelijkse leven een baan. Maar als de 'pieper' gaat zijn deze ogenschijnlijk gewone mensen goed getrainde brandweermannen en -vrouwen. Een deel van deze vrijwilligers zijn brandweerduikers. Zij voeren een specialistische taak uit. De brandweer is op zoek naar mensen die zich hiervoor willen inzetten.

Per jaar rukt de brandweer ongeveer 360 keer uit. Ongeveer de helft hiervan zijn brandmeldingen, de rest zijn hulpverleningen. Bij die hulpverleningen kan het gaan om werk voor de duikers, bijvoorbeeld een auto te water, een dier te water of het opduiken van bewijsmateriaal voor de politie. Het duikteam rukt ongeveer 4 keer per jaar uit. Iedere dinsdagavond wordt er geoefend.

Gezond

De Hoogeveense brandweer zoekt vrouwen en mannen die op maximaal 5 minuten rijden van de brandweerkazerne werken en wonen. Zij zijn minimaal 18 jaar en hebben tenminste een opleiding op LBO-niveau. Ook moeten zij een goede gezondheid en conditie hebben. Een medische keuring hoort bij de selectie-procedure en de werkgever mag geen bezwaar hebben tegen het uitrukken onder werktijd.

Bij de brandweer verricht je afwisselend werk. Daarbij is het werken in teamverband erg belangrijk. Zodra de pieper gaat wordt er op je gerekend! Opleidingen en oefeningen vragen vooral in de eerste jaren de nodige tijd. Je moet bereid zijn de opleiding brandweerduiker te volgen, die geheel door de brandweer wordt betaald.

Waardering

Het werk bij de brandweer kent naast spannende momenten ook tijd voor gezelligheid en waardering. Hard en geconcentreerd werken wordt afgewisseld met ontspanning.

De benaming vrijwillige brandweerduiker doet vermoeden dat er geen vergoedingen tegenover staan. Niets is minder waar. Je krijgt een vaste vergoeding per jaar, daarnaast is er een uurvergoeding voor een uitruk en een uurvergoeding voor alle andere activiteiten zoals oefeningen, opleidingen en vergaderingen.

Interesse?

Bel voor meer informatie 0528-291122 en vraag naar L. Walkier.

E-mailen kan ook: l.walkier@hoogeveen.nl of brandweer@hoogeveen.nl of kijk bij de digitale gemeente Hoogeveen.

U kunt uw sollicitatiebrief sturen naar de brandweer Hoogeveen, Industrieweg 2,

7902 AA Hoogeveen.

We zijn niet alleen op zoek naar brandweerduikers maar ook naar brandwachten!

Een combinatie van functies is mogelijk binnen de brandweer.

Amerika bedankt Hoogeveen voor steun na aanslagen

11 september 2001 is een datum die bij velen voor altijd in het geheugen gegrift staat. Die dag boorden zich drie gekaapte vliegtuigen in het World Trade Centre in New York en het Pentagon in Washington. Een vierde gekaapt toestel stortte neer bij Pittsburg. Er vielen duizenden slachtoffers.

Op de dag van rouw, uitgeroepen door deEuropese Unie, legde de gemeente Hoogeveen een condoleanceregister in het raadhuis. Ruim 500 Hoogeveners betoonden hun steun en medeleven met hun handtekening in het register. De gemeente liet het condoleanceregister beszorgen bij de Amerikaanse ambassade.

Onlangs ontving de gemeente een brief van de ambassade. Daarin bedankt de zaakgelastigde Reed Fendrick de Hoogeveense bevolking namens het Amerikaansde volk en de regering voor haar medeleven na de aanslagen. ,,We waren diep geroerd door uw steun in dit moment van verdriet en woede. Amerikanen zijn als nooit tevoren verenigd in het streven naar rechtvaardigheid en vrede. De steun van onze vrienden in Nederland toont de sterke banden die tussen ons bestaan'', zo schrijft de zaakgelastigde onder meer. De volledige en originele tekst van de brief luidt:

Dear friend,

On behalf of the American people and government I want to express my appreciation for your message of condolence over the barbaric act of terrorism which took place in the United States on September 11, 2001. We, at the United States Embassy in The Haque, were deeply touched bij your support in this moment of sorrow and outrage.

Americans are united as never before in our resolve for justice and peace. The support of our friends in the Netherlands demonstrates the continued deep bonds which exist between us. Thank you for having us in your thoughts.

Sincerely

Reed J. Fendrick

Chargé d'Affaires

Gemeente plaatst nieuwe parkeerautomaten

De gemeente is maandag begonnen met de vervanging van de parkeerautomaten in het centrum van Hoogeveen. De eerste nieuwe automaten komen op de Markt. Voor 1 november moeten alle 32 automaten zijn vervangen. Er komt 1 extra automaat op het Schutsplein.

Nieuw voor de gebruiker is dat voortaan zowel met chipper of chipknip als met muntgeld kan worden betaald. Met chipper en chipknip kan vanaf 1 november worden betaald. De nieuwe automaten geven geen wisselgeld meer terug.

De parkeerautomaten zijn gereed voor de euro. De parkeercontroleurs gaan op 2 januari in elke parkeerautomaat een speciale chip plaatsen. Vanaf dat moment accepteert de automaat alleen euro's. Deze simpele omschakeling gebeurt binnen een dag.

Technisch hoogstandje

De parkeerautomaten zijn via telefoonlijnen verbonden met een computer op de afdeling Verkeer. Via deze lijn meldt het apparaat storingen, maar geeft 't ook statistieken door over de verkoop van parkeerkaartjes en tijden van aankomst en vertrek.

De gemeenteraad van Hoogeveen besloot in mei van dit jaar nieuwe parkeerautomaten te kopen. Met de aanschaf is 700.000,- gemoeid.
Mededelingen

Milieu Effect Rapport Bedrijventerrein Buitenvaart II

De gemeente Hoogeveen is van plan een bedrijventerrein te ontwikkelen van circa 100 hectare netto. Het plangebied wordt begrensd door de Rijksweg A37, Riegshoogtendijk, Zuidwolderwaterlossing, Albartsweg, Langedijk , Hollandscheveldse Opgaande en de Mr. Cramerweg. Ten behoeve van dit plan is een Milieu Effect Rapport (MER) opgesteld dat als basis heeft gediend voor het ontwerp-bestemmingsplan bedrijventerrein Buitenvaart II. De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 27 september 2001 het MER aanvaard.

Het MER wordt nu ter advisering voorgelegd aan de wettelijke adviseurs (Inspectie Milieuhygiëne en het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij). Tevens wordt het MER ter toetsing voorgelegd aan de Commissie voor de Milieu Effect rapportage. Het MER wordt bovendien ter inzage gelegd.

Het MER ligt met ingang van 18 oktober 2001 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Milieu, Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Eventuele opmerkingen kunnen tot en met 8 november 2001 worden ingediend bij de gemeenteraad van Hoogeveen, Postbus 20.000, 7900 PA te Hoogeveen.

Op 29 oktober a.s. wordt om 19.30 uur in commissiekamer II van het Raadhuis, Raadhuisplein 1 te Hoogeveen een openbare zitting gehouden. Tijdens deze zitting kan een ieder mondeling opmerkingen inbrengen.

Persoonlijke gegevens van degene die opmerkingen heeft ingediend worden, indien daarom wordt verzocht, niet bekend gemaakt.

Nadere inlichtingen kunt u verkrijgen bij de heer A.W.J. Wijngaarden van de afdeling Milieu, telefoonnummer 291604.

Bestemmingsplan bedrijventerrein Buitenvaart II in de maak

Voor het gebied ten westen en ten zuid-westen van Hollandscheveld is een bestemmingsplan in voorbereiding. Het plangebied wordt begrensd door de Rijksweg A 37, Riegshoogtendijk, Zuidwolder Waterlossing, Albartsweg, Langedijk, Hollandscheveldse Opgaande en de Mr. Cramerweg. Hoofdelementen van het plan zijn een bedrijventerrein aan de oostkant van de Mr.Cramerweg en een bedrijventerrein ten zuiden van de Langedijk. In totaal gaat het om ongeveer 100 hectare (netto) aan bedrijventerrein. Daarnaast zitten er een aantal belangrijke elementen in het bestemmingsplan, namelijk de volgende:

* het servicegebied aan het begin van de Mr. Cramerweg, De Turbine genaamd, zal diensten herbergen voor de bedrijven en voor verkeer vanaf de A 37;

* een fietsbrug over het kanaal gaat zorgen voor een gemakkelijke verbinding tussen Hoogeveen (in de woonwijk Wolfsbos, ter hoogte van de Grutto) en het zuidelijke buitengebied via de Langedijk, alsmede een tweede fietsbrug over de verlengde Mr. Cramerweg;
* twee bufferzones, namelijk de "Krakeelse Wijken" (het gebied tussen het bedrijventerrein ten oosten van de Mr. Cramerweg en de Riegshoogtendijk) en de "Hollandsche Wijken" (het gebied tussen het Hollandscheveldse Opgaande en de Langedijk).

In het bestemmingsplan zijn tevens overeenkomstig artikel 13 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, gebieden aangewezen ten aanzien waarvan de verwerkelijking in de naaste toekomst nodig wordt geacht (versnelde onteigening).

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan is een aantal wijzigingen doorgevoerd. Eén van de belangrijkste is de inpassing van de zogenaamde pingoruïne. Uit nader onderzoek is gebleken dat deze pingoruïne ten westen van het dubbelbos in het zuidelijk blok met name door zijn omvang en ongestoord veenpakket in de depressie, daadwerkelijk als een pingoruïne moet worden aangemerkt en bovendien als zeer waardevol. Op grond daarvan is deze pingoruïne alsnog op een verantwoorde manier ingepast in het zuidelijk blok. Dit heeft ertoe geleid dat het zuidelijke blok enigszins is verschoven en aangepast.

Het ontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein Buitenvaart II ligt vanaf 18 oktober 2001 op werkdagen tijdens kantooruren gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Op verzoek kan het ontwerpbestemmingsplan gedurende deze termijn ook op dinsdagen buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer) aan het Raadhuisplein 1 te Hoogeveen. Als u hiervan gebruik wilt maken, kunt u contact opnemen met dhr. F. Berting van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (tel.nr. 291769).

Tijdens de periode van terinzagelegging kan een ieder zijn/haar zienswijze omtrent dit ontwerpbestemmingsplan schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Het adres is: postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen.

Degene die een zienswijze indient, zal in de gelegenheid worden gesteld tot het geven van een nadere mondelinge toelichting.

Plan Landgoed Wijsbersche Hooge bij Spaarbankbos

Burgemeester en wethouders van Hoogeveen maken bekend dat met ingang van 18 oktober 2001 gedurende 4 weken bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen, voor een ieder ter inzage ligt het door de gemeenteraad op 27 september vastgestelde bestemmingsplan Landgoed Wijsbersche Hooge. Het plangebied grenst ten oosten aan de Wijsterseweg en ten noorden aan het Spaarbankbos.

Gedurende bovengenoemde termijn van vier weken kunnen bij Gedeputeerde Staten van Drenthe, postbus 122, 9400 AC Assen schriftelijk bedenkingen worden ingebracht door:

* degene die tijdig zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt;
* een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Bouwmeldingen, sloop- en bouwaanvragen

Bouwaanvragen:

* Benning M., bouwen van een dubbele woning met garage, Bieslook, 18 en 20

* Prins Onderhoudsbedrijf, bouwen van een bedrijfshal met woning, Buitenvaart I, kavel W 31

* Wemmenhove J., bouwen van een schuur, Dorpsstraat 76 (Pesse)
* Toor van H.J.F., bouwen van een woning, Karper 23
* Giesbers Toepoel Bouw, bouwen van een autoshowroom met werkplaats, Buitenvaart I

* De Leidsche Waag B.V., uitbreiden van koelcel, Dieselstraat 18
Bouwmeldingen:

* Weggemans W. , bouwen van een tuinhuisje, Beckerstraat 8
* Pangkey J.J.E. , gedeelte van een pannendak vervangen door veiligheidsisolatieglas, De Zicht 1

* Bijmholt, B.C., bouwen van een blokhut, Hoofdstraat 62a
* Mensen, A., bouwen van een tuinhuisje, Zwanebloem 3
Sloopaanvragen:

* Seinen, F., slopen van een woning, Hollandscheveldse Opgaande 38
Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling

Bouw- en Woningtoezicht, Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis).

Bouw- en sloopvergunningen

Verleende bouwvergunningen

* F. van der Belt-Schreurs voor het vergroten van een garage aan de Albert Steenbergenstraat 45 te Hoogeveen.

* H.H. Knol, voor het plaatsen van een kap op de garage aan de Beukemastraat 32 te Hoogeveen.

* H.P.T.M. Verhallen, voor het verbouwen van een ketelhuis in garageboxen op de hoek Begoniastraat/ Duizendschoonstraat te Hoogeveen.

* G. Kerssies voor het plaatsen van een dakkapel aan de Koekoeklaan 37 te Hoogeveen .

* A.K. Nieman, voor het plaatsen van een woning aan de Gruythuysenlaan 15 te Hoogeveen.

* M. Muis, voor het bouwen van een bijkeuken en een kap op de garage aan de Vlegel 25 te Hoogeveen.

* A.J. Prins, voor het uitbreiden van een schuur aan de Kogge 42 te Hoogeveen.

* Vereniging voor Prot.Chr.Onderwijs, voor het uitbreiden van een schoolgebouw aan de K. de Raadstraat 6 te Hoogeveen.
* A.R. Vredeveld, voor het uitbreiden van een dakkapel aan De Vos van Steenwijklaan 22 te Hoogeveen.

* R.A. Westenberg, voor het bouwen van een schuilstal aan de Rauweveldweg te Elim

* Bezias, voor het wijzigen van de voor- en zijgevel aan de Hoofdstraat 99 te Hoogeveen.

* D.Okken, voor het bouwen van een bedrijfswoning aan de Abraham Niehuesstraat 20 te Hollanscheveld.

* R. Blok, voor het bouwen van een garage/berging aan het Noord 104 te Noordscheschut.

Verleende sloopvergunningen

* Bergprojecten b.v. voor het slopen van een woning met bijgebouwen en voormalig café op het perceel Hendrik Raakweg 16a te Hollandscheveld.

* L. Vosseberg voor het slopen van een deel van een café aan de Grote Kerkstraat 24 te Hoogeveen.

* M. Scorsolini, voor inpandige sloopwerkzaamheden aan de Eisenhowerstraat 2 te Hoogeveen.

* M.A. Cano, voor het slopen van een deel van een pizzeria aan de Grote Kerkstraat 22 te Hoogeveen.

Nadere informatie over deze verleende bouw- en sloopvergunningen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Tegen deze verleende bouwvergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Benoeming lid van de gemeenteraad

De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Hoogeveen maakt ingevolge artikel W 7 van de Kieswet bekend, dat het besluit van 10 oktober 2001 waarbij de heer Hein J. (Jan) te Hoogeveen is benoemd verklaard tot lid van de gemeenteraad wegens ontslag van de heer de Vries, J.H. (Jan) bij het gemeentehuis voor een ieder ter inzage is gelegd.
© Copyright Gemeente Hoogeveen