Gemeente Wervershoof


Binding 17 oktober

---

FRACTIEVERGADERINGEN POLITIEKE PARTIJEN

datum tijd plaats
bijeenkomst

22-10 19.00 uur dorpshuis Zwaagdijk fractie ZD

22-10 19.00 uur dorpshuis Onderdijk fractie ABC

22-10 19.00 uur gemeentehuis fractie VVD

22-10 19.00 uur gemeentehuis fractie CDA


---

COMMISSIEVERGADERING

Een vergadering van de Commissie Ruimte vindt plaats op donderdag, 18 oktober om 20.00 uur in het gemeentehuis.

AGENDA


1. Vaststelling van het verslag van de commissievergadering d.d. 6 september


2. Ingekomen stukken en mededelingen

a. Het verslag van de informatiebijeenkomst over het voorontwerp van het bestemmingsplan "Zwaagdijk-Oost Bedrijventerrein WFO/ABC" b. De aanvullende gemeentelijke reactie aan Gedeputeerde Staten op het ontwerp van de partiële herziening van het Streekplan Noord-Holland-Noord, betreffende de gemeentelijke afwijzing van een uitbreiding van het WFO/ABC-terrein te Zwaagdijk-Oost in westelijke richting met 50 ha.
c. Een eerste evaluatie van de gehouden burgeravonden in Onderdijk en Wervershoof over het Centrum-/Westrandplan.

A. Verkeer/Milieu/Openbare Werken


3. Voorstel inzake (verkeers)maatregelen door het Hoogheemraadschap v.d. Uitwaterende Sluizen bij enkele splitsingen op de Kagerdijk ( Kagerdijk/Europasingel; Kagerdijk/Nijverheidsweg; Kagerdijk/ingang De Vooroever) en een gemeentelijke bijdrage in de kosten.


4. Voorstel tot vervanging van materieel voor de buitendienst.
B. Ruimtelijke Ordening/Volkshuisvesting


5. Commissievoorstel tot toepassing van de delegatiebevoegdheid ex artikel 19, lid 1 WRO t.b.v. een bouwplan van dhr. Steur, Zwaagdijk 262.


6. Concept-raadsvoorstel inzake de grondtransactie t.b.v. de bouw van een atrium-gebouw aan het Bisschop Grentplantsoen door Woningstichting Het Grootslag.

C. Algemeen

7. Najaarsrapportage 2001, voorzover betrekking hebbende op de sector Ruimte.


8. Rondvraag

De vergadering is openbaar.

U bent van harte welkom op de publieke tribune.


---

Collectes

Op 15 oktober is de Kerstkaartenactie van Handbalvereniging Van Rooijen.VVW.

Van 28 oktober tot en met 3 november heeft het Diabetes Fonds Nederland een collectevergunning.


---

14e IJsselmeerloop

Dit jaar wordt voor de 14e keer de IJsselmeerloop gehouden van Almere naar Almere. De loop vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 oktober. De estafetteloop staat in het teken van Mappa Mondo. Dit is een organisatie binnen het Rode Kruis. Mappa Mondo verzorgt kinderen met ernstige ziektes en een korte levensverwachting.

Ook dit jaar zal de estafetteloop door de gemeente trekken. Er doen ongeveer 80 teams mee.

Burgemeester en wethouders hebben besloten deze loop - en dan met name het project - te ondersteunen. Inmiddels is een bedrag van f 100,-- voor dit goede doel overgemaakt.

Wie Mappa Mondo ook wil steunen kan een bijdrage overmaken op bankrekening 32.10.51.238.

---

Minimafonds 2001

Waarvoor?

Wervershoof kent sinds 1997 een minimafonds voor sociale, culturele en maatschappelijke activiteiten. Deze regeling is bedoeld voor bijvoorbeeld:

i sportbeoefening

i zwemlessen

i cursussen

i lidmaatschap bibliotheek

i bezoek aan dierentuin of pretpark

i bezoek aan theater of museum

i diverse andere activiteiten

Voor wie?

De regeling is bedoeld voor inwoners die graag van dergelijke activiteiten gebruik willen maken, maar voor wie een te laag inkomen een belemmering is.

Het fonds is niet alleen bedoeld voor mensen met een (bijstands)uitkering, maar voor een ieder met een netto inkomen tot maximaal 115% van het bijstandsniveau. Deze bedragen zijn per 1 juli 2001 voor mensen jonger dan 65 jaar (exclusief vakantiegeld):

Bijstandsnorm 115%

i gehuwden en samenwonenden f 2.238,- ( 1.016, -) f 2.574,- ( 1.168,-)

i alleenstaande ouder f 2.014,- ( 914,-) f 2.316,- ( 1.051,-)

i alleenstaande f 1.566,- ( 711,-) f 1.801,- ( 817,-)

Voor mensen van 65 jaar en ouder gelden vanaf 1 juli 2001 de volgende bedragen:

Bijstandsnorm 115%

i beide echtgenoten 65 jaar of ouder f 2.320,- (
1.053,-) f 2.668,- ( 1.211,-)


i één echtgenoot jonger dan 65 jaar f 2.362,- ( 1.072,-) f 2.716,-- (1.232,--)

i alleenstaande ouder f 2.098,- ( 952,-) f 2.413,- ( 1.095,-)

i alleenstaande f 1.651,- ( 749,-) f 1.899,- ( 862,-)

De regeling kent wel een vermogenstoets. Voor gehuwden/samenwonenden en alleenstaande ouders geldt een grens van f 20.600,- ( 9.348,-) en voor alleenstaanden van f 10.300,- ( 4.674,-).

Vergoeding

Afhankelijk van de gezinssituatie kan voor het kalenderjaar 2001 maximaal het volgende worden verstrekt:

i per huishouden f 150,- ( 68,07), én

i per lid van het huishouden en de ten laste komende kinderen f 75,- ( 34,03).

Duurzame gebruiksgoederen

Sinds 1999 kent de gemeente ook een regeling voor de aanschaf of vervanging van duurzame gebruiksgoederen (televisie, radio, koelkast, wasmachine etc.). Deze regeling is bedoeld voor inwoners die 3 jaar of langer van een inkomen van maximaal 115% van het bijstandsniveau leven. De bijdrage bedraagt f 750,- ( 340,34) en kan eenmaal in de 3 jaar worden verstrekt.

Hoe aanvragen?

Een aanvraagformulier is verkrijgbaar op het gemeentehuis bij de sector Burgers. Wanneer u het formulier heeft ingevuld kunt u dit, tezamen met de gevraagde bewijsstukken, daar ook weer inleveren.

De sector Burgers is voor iedereen geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en 's middags op afspraak.

Voor vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen met mevrouw J. Roddenhof (tel. 587186).


---

Werk in uitvoering

Controle openbare verlichting

De openbare verlichting wordt maandelijks gecontroleerd. De eerstvolgende controle- en reparatieronde is donderdag 25 oktober.
---

Gezocht ouderen om mee te praten over ouderenbeleid

De gemeente Wervershoof wil in samenwerking met de Stichting Welzijn Ouderen in contact komen met ouderen uit de gemeente. Deze ouderen gaan in 3 groepen van 8-12 personen met elkaar in gesprek over de voor ouderen belangrijke zaken zoals huisvesting, voorzieningen, financiën, veiligheid en sociaal-culturele activiteiten. De gesprekken vinden plaats op 30 en 31 oktober in het gemeentehuis van Wervershoof.

Er worden ouderen gezocht van verschillende leeftijden, vanaf 55 jaar, zowel mannen als vrouwen, gehuwd of ongehuwd, zelfstandig of in een verzorgingshuis wonend, zorgbehoevend of niet zorgbehoevend en woonachtig in Wervershoof, Onderdijk of Zwaagdijk-Oost.

De uitkomsten van de gesprekken worden verwerkt in de ouderennota van de gemeente, die op dit moment wordt opgesteld.

Als U belangstelling heeft om deel te nemen aan deze gesprekken kunt u zich aanmelden, graag voor 24 oktober, bij mevr. Doodeman van de gemeente Wervershoof (0228-587135) of bij de heer van Troost van de Stichting Welzijn Ouderen (06-23897527).

---

SPREEKUUR VOOR OUDEREN

In de gemeente Wervershoof is een spreekuur voor ouderen ingesteld. Op de woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur kunnen ouderen op afspraak terecht in het gemeentehuis.

Het spreekuur is bedoeld voor inwoners van de gemeente van 65 jaar en ouder, die geïnformeerd willen worden over, of een aanvraag willen indienen op grond van één van de volgende regelingen:

Bijzondere bijstand

Bijzondere bijstand kan worden verstrekt als bijzondere omstandigheden leiden tot het maken van noodzakelijke kosten, die u niet zelf kunt betalen.

Bij noodzakelijke kosten kunt u denken aan de kosten van een bril, een gehoorapparaat, een gebitsprothese of steunzolen, maar ook de eigen bijdrage bij ziektekosten of de kosten van personenalarmering. Bij het beoordelen van de aanvraag vindt altijd een inkomens- en vermogenstoets plaats.

Minimafonds

De gemeente Wervershoof kent een minimafonds voor sociale, culturele en maatschappelijke activiteiten. Daarnaast kent de gemeente ook een regeling voor de aanschaf of vervanging van duurzame gebruiksgoederen, zoals b.v. een koelkast of een wasmachine. Het fonds is bedoeld voor iedereen met een inkomen tot maximaal 115% van het bijstandsniveau. Naast de inkomenstoets vindt bij het beoordelen van een aanvraag ook altijd een vermogenstoets plaats.

Wet voorzieningen gehandicapten (WVG)

Wanneer u als gevolg van handicap, ziekte of ouderdom beperkingen ondervindt in de mogelijkheden om zelfstandig te functioneren, kunt u op grond van de WVG in aanmerking komen voor een vergoeding van de kosten van woningaanpassing of een bijdrage in de verhuiskosten. Ook kunt u in aanmerking komen voor de verstrekking van een rolstoel of een vervoersvoorziening, zoals b.v. een scootmobiel of een pasje voor de OV-taxi. Voor alle voorzieningen geldt dat ze alleen op medische indicatie worden verstrekt. Bij woningaanpassing kan sprake zijn van een eigen bijdrage. Voor enkele vervoersvoorzieningen geldt een inkomensgrens.

Huursubsidie

Huursubsidie kan worden aangevraagd door iedereen die een hoge huur moet betalen in verhouding tot zijn of haar inkomen. Per leeftijdscategorie gelden maximale inkomens- en huurgrenzen.

Bij het toekennen van huursubsidie wordt ook gekeken naar het vermogen van de aanvrager. Welke vermogensgrens voor u van toepassing is hangt af van uw leeftijd en de gezinssamenstelling.

Vangnetregeling

Deze regeling maakt een aanvulling op de huursubsidie mogelijk, of kan in plaats van huursubsidie worden toegekend, wanneer het inkomen van de aanvrager in het lopende subsidiejaar met 20% of meer is gedaald.

Informatie over de kwijtscheldingsregeling gemeentelijke belastingen en waterschapslasten (DCO)

Mensen met een inkomen tot maximaal het bijstandsniveau kunnen in aanmerking komen voor kwijtschelding van de OZB en andere gemeentelijke belastingen en van waterschapslasten. Ook bij deze regeling vindt een inkomens- en vermogenstoets plaats.

Waar en wanneer

Begin oktober is met het spreekuur begonnen. Het spreekuur wordt elke woensdagmiddag gehouden in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Wervershoof.

Afspraak maken

Bewust is gekozen voor een zogenaamd "afspraken" -spreekuur. U hoeft dan niet te wachten en de consulent heeft voldoende tijd voor u.

U kunt telefonisch een afspraak maken op maandag t/m vrijdag tussen
09.00 en 12.00 uur met:

mevrouw J. Roddenhof tel: 587186 of mevrouw A. Zielstra tel: 587162.
---

Kennisgeving ontvangen bouwplannen

Aanvragen bouwvergunningen


1.
P. Swart, Kromme Leekstraat 1, 1693 BX Wervershoof voor het vergroten van de woning en bouw van een garage op het perceel Kromme Leekstraat
1;



2.
Sport- en Partycentrum De Dars, Europasingel 114, 1693 GV Wervershoof voor het veranderen van de gevels op het perceel Europasingel 114;


3.
J.L. van As, Onderdijk 297, 1693 CH Wervershoof voor het wijzigen van de woning op het perceel Onderdijk 297;


4.
J. van Vliet, Droge Wijmersweg 5, 1693 HP Wervershoof voor het veranderen van een gedeelte van het multifunctionele gebouw in een beheerderswoning op het perceel Droge Wijmersweg 5;


5.
Fam. Ruigenwaard, Droge Wijmersweg 5/226, 1693 HP Wervershoof voor het plaatsen van een dakkapel op het perceel Droge Wijmersweg 5/226;


6.
G.J. de Jager, Droge Wijmersweg 5/206, 1693 HP Wervershoof voor het plaatsen van een dakkapel op het perceel Droge Wijmersweg 5/206;


7.
Mevr. Bittcher, Droge Wijmersweg 5/231, 1693 HP Wervershoof voor het veranderen van de garage op het perceel Droge Wijmersweg 5/231.

Belanghebbenden kunnen hier kennis van nemen. Bezwaren kunnen pas op basis van een volgende publicatie worden ingediend.
---

Bouwplan ter inzage

De burgemeester van Wervershoof geeft kennis van het voornemen van burgemeester en wethouders om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bouwvergunning te verlenen aan L. Wester, Zwaagdijk 270, 1682 NS Zwaagdijk voor het plaatsen van een berging op het perceel Zwaagdijk 270.

Het bouwplan ligt met ingang van donderdag 18 oktober 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter gemeentesecretarie, sector Ruimte ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijke bedenkingen aan burgemeester en wethouders van Wervershoof, Raadhuisplein 1, 1693 EA Wervershoof, kenbaar maken.

---

Melding bouwvoornemen

J. Smit te Wervershoof voor het plaatsen van een berging op het perceel Simon Koopmanstraat 204.

Belanghebbenden kunnen hier kennis van nemen. Bezwaren kunnen pas op basis van een volgende publicatie worden ingediend.
---

Verleende bouwvergunningen


1.
G.M.M. Roozendaal, Lageweid 7, 1693 LH Wervershoof voor het plaatsen van een berging met overkapping op het perceel Lageweid 7;


2.
Stichting Elan Kinderopvang, Dorpsstraat 177a, 1693 AE Wervershoof voor het tijdelijk plaatsen van een container op het perceel Dorpsstraat 177a.

---

Nieuwsrubriek op internet

De Nieuwsrubriek kunt u ook vinden op de gemeentelijke internetpagina's. Op www.Wervershoof.nl verschijnt de Nieuwsrubriek al op vrijdagmorgen.

Overigens wordt in samenwerking met de gemeenten Andijk, Medemblik en Noorder-Koggenland druk gewerkt aan vier nieuwe internetsites. Op die sites komt een zogenaamde productencatalogus. Diverse diensten van de gemeente zijn dan via internet voor u bereikbaar.

De verwachting is dat e.e.a. eind oktober gerealiseerd is.
---

Verleende vergunningen


-
kennisgeving ontvangen op grond van de zgn. 12-dagenregeling voor zaterdag 20 oktober van sociaal Cultureel Centrum "De Schoof"; (10 oktober)


-
kennisgeving ontvangen op grond van de zgn. 12-dagenregeling voor zaterdag 27 oktober van Tennisvereniging De Kaag. (10 oktober)
---