Gemeente Den Haag

2001-10-15: Gulden Klinker instratingen

Op woensdag 17 en donderdag 18 oktober a.s. worden in totaal vier Gulden Klinkers 'ingestraat'. Alle Haagse groepen die zich hebben ingezet ontvangen hiervoor fl. 4000,-- (1818,18). Het is de bedoeling dat deze geldprijs wordt besteed aan de leefbaarheid in de straat of op school.

Op woensdag 17 oktober worden Gulden Klinkers op de volgende plekken officieel ingestraat door het CDA-gemeenteraadslid, mevrouw drs. T. J. Lont:

Om 9.30 uur op het schoolplein bij de Anne Frankschool aan de Beresteinlaan 267. De school heeft dit verdiend omdat de leerlingen het schoolplein schoonvegen, het zwerfvuil verwijderen en meedoen aan een schoonmaakactie in de wijk.

Om 11 .00 uur is de Blokpoelschool, Laagveen 22, aan de beurt. Leerlingen hebben het schoolplein en het openbaar groen bij de school in de afgelopen tijd schoongehouden. Ook de straat waar de school aan gelegen is, is in de actie opgenomen.

De laatste instrating op deze dag wordt om 14.00 uur verricht door wethouder Wilbert Stolte ( Leefbaarheid). Dan wordt de nieuwe winkeliersvereniging Paul Krugerlaan beloond voor acties die de leefbaarheid in de wijk het afgelopen jaar hebben vergroot. In de afgelopen periode is de straat geveegd en zwerfvuil verwijderd. Verder is een lijst met 16 actiepunten opgesteld die tot verbetering van de leefbaarheid in de wijk moet leiden en het aanzien vergroot.

Om de voornemens van de winkeliersvereniging kracht bij te zetten heeft Wethouder Stolte vorig jaar bij de oprichting bezems uitgedeeld aan de winkeliers. Daarnaast zijn 20 adoptiebakken geplaatst die door de winkeliersvereniging Paul Krugerlaan worden beheerd.

Op donderdag 18 oktober brengt PvdA-gemeenteraadslid, de heer H.P.M. Kool de Gulden Klinker aan in Speelpark Cantaloupenburg, Cantaloupenburg 26a, om 15.30 uur. Bewoners, de Willemsparkschool, Naschoolse Opvang (Twee Louping) en club Cantaloup houden het speelpark schoon, legen adoptiebakken en houden toezicht op de kinderen tijdens het spelen.

15 oktober 2001

last update: 15 oktober 2001 ;pag.: 8919; auteur: 77