Gemeente Amstelveen

Nieuws

Toekomstvisie vastgesteld

De gemeenteraad heeft 17 oktober na een meer dan twee uur durend debat ingestemd met de toekomstvisie ´Amstelveen 2020+ ´Samen leven in de vitale stad´. Het college van burgemeester en wethouders had de discussie van de afgelopen jaren in een raadsvoorstel met 33 beslispunten samengevat.

Alle fracties gaven een meer of minder uitgebreide beschouwing over het achterliggende traject en de resultaten zoals die in het raadsvoorstel en het raadsbesluit voorwoord zijn. Daarbij kreeg de aanpak van het open planproces bij alle fracties aandacht. Op de vraag om dit proces te evalueren, antwoordde burgemeester Kamphuis, dit zeker van plan te zijn. Hij zal daar aan de hand van een lijst met trefwoorden in de commissie Bestuurlijke Algemene Zaken op terug komen.

Bij het aan de orde stellen van het raadsvoorstel liet burgemeester Kamphuis in beslispunt 15 en 19 van het raadsbesluit het woord ´extensief´ schrappen voor de woorden sportbeoefening en recreatiemogelijkheden. Twee gezamenlijke amendementen van D66 en Groenlinks over de grens van het groene hart en de status-quo van de Bovenkerkerpolder behaalden geen meerderheid. Net zo min als het mondelinge amendement van het CDA om het woord verstedelijking uit de teksten te schrappen. Burger Belangen Amstelveen bracht nog een motie in over het op de rijksmonumentenlijst laten plaatsen van de heemparken. De motie haalde het niet, omdat de voorgestelde procedure niet nodig is en de toekomstvisie ervan uitgaat dat de heemparken onaangetast blijven.

De tekst van de toekomstvisie zal binnenkort in een brochure beschikbaar komen voor alle geïnteresseerde Amstelveners en andere belangstellenden.

U vindt op www.amstelveen2020.nl uitgebreide informatie over de toekomstvisie.