Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale



ZAPLAB

Spoken word, film en muziek.

We gaan zappen tussen het woord, het beeld en de lach. Weg met het katheder, de ingetogen kuch en de onverbiddelijke stilte. Literatuur mag weer leuk zijn, poëzie is performance, het woord is muziek en brutaal. Gastheer van vanavond is Joep Keij, student werktuigbouwkunde en cabaretier. DJ Ernesto MoSex zorgt voor de juiste vibe.

Vinex woningen, Aldi bier, plastic tuinstoelen, synthesizer muziek, vette hamburgers. Thomas van Aalten legt in zijn boeken de pijnlijke schoonheid van de massacultuur bloot. Van Aalten (1978) werkt momenteel bij VPRO's Waskracht! en heeft zijn eigen band Thom Revolver. In ZAPLAB illustreert hij zijn verhaal met fragmenten uit films die hem inspireren, zoals Gummo en Kids.

De Gekste Negers uit Amsterdam is een hip hop-duo dat bestaat uit twee donker getinte heren met een kronkel in hun hoofd. Spraakwatervallen van spoken word. Rappe tongen over ruwe beats. De straat is van de taal, en wie taalt er naar hun straal? Amsterdam niggaz are the craziest! Bombdiggie, graaf je?

Lernert Engelberts (1977) is schrijver en filmmaker. In zijn korte films legt hij absurde verbanden tussen tekst en beeld. Een saaie conversatie in een park maakt Engelberts tot een idioot schouwspel door er een Duitse nasynchronisatie overheen te zetten. "Ist das wieder Mode, Boomerang?"



ZAPLAB
Donderdag 18 oktober
20.30 uur Gaslab