Gemeente Den Helder

BLOEMENZEE VOOR TORPLAAN

datum: 10 oktober 2001

De Torplaan biedt volgend voorjaar de aanblik van één grote bloemenzee. De basis daarvoor wordt aanstaande woensdag -letterlijk- gelegd met het planten van ongeveer 200.000 bloembollen. De bollen worden in een aantal vakken aan weerszijden van de straat aangebracht. Het idee is afkomstig van het wijkteam, bestaande uit de WMD, politie, wijkconciërge en Samen Sterker. Het wijkteam hoopt met behulp van scholen en buurtbewoners alle bollen nog diezelfde week in de grond te hebben. De bloemenzee bestaat met opzet uit allemaal "vroegbloeiers", zoals drie soorten narcissen, crocussen, sneeuwklokjes, sneeuwroem en puschkinia. Vanaf ongeveer begin mei moeten namelijk de grasmaaiers het gazon weer op.

Het initiatief heeft al veel animo opgeleverd om te helpen. Dat is ook wel nodig, want alle bollen worden handmatig aangebracht. Aanstaande woensdagochtend bijten scholieren van groepen 7 en 8 van basisschool `De Vlieberg' de spits af. Op 18 oktober trekt o.b.s. `Schoterduyn' de hele dag uit om bollen te planten. Vrijdag 19 oktober knijpen kinderen van o.b.s. `De Dijk' er groepsgewijs stiekem tussenuit tijdens hun sportdag om hun deel te planten. Ook leden van de wijkcommissie en uiteraard het wijkteam helpen mee.

Ondanks de al aangemelde hulp, blijven extra helpende handen zeer welkom. Vooral volwassenen zijn nodig om de kinderen bij te staan. De bedoeling is namelijk dat de volwassenen de grasmat oplichten en de kinderen de bollen aanbrengen. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij mevrouw de Bruin, Walvisvaardersweg 21, telefoon 0223 - 634 155.