Gemeente Groningen

17
OKT
09.05

Persbericht

DSW Stadspark presenteert aanpak tegen uitval personeel 16-10-2001

Het gaat in het bedrijfsleven al lang niet meer om profit alleen. Ook mensen en de omgeving waarin moet worden gewerkt zijn van belang en moeten met elkaar in balans zijn. Pas dan kan in de organisatie optimaal worden gepresteerd. Dat is, kort gezegd, het thema van een avond die het reïntegratiebedrijf van DSW Stadspark houdt voor de Commercieele Club Groningen op donderdag 18 oktober 2001. De avond zal worden geleid door burgemeester Jacques Wallage van Groningen.

Algemeen Directeur Theo van Campen van DSW Stadspark houdt een korte inleiding over hoe zijn organisatie inhoud geeft aan de doelstelling om mensen die op achterstand staan van de arbeidsmarkt, te reïntegreren Dr. Beate van der Heijden, Universitair Hoofddocent Human Resources Management, gaat vervolgens in op hoe bedrijven hun organisatie moeten inrichten om jongeren en ouderen optimaal met elkaar te laten samenwerken en te laten presteren. Zij gaat daarbij met name in op de leerwaarde van de functie, als middel om mensen gemotiveerd en geïnteresseerd te houden in hun werk.

DSW Stadspark specialiseert zich in het reïntegreren van mensen in het bedrijfsleven die om welke reden dan ook op afstand van de arbeidsmarkt staan of hebben gestaan. Ze worden door het reïntegratiebedrijf in een zogenoemd leer-werk traject opgenomen, begeleid en opgeleid, waarna voor hen een plaats wordt gezocht in het bedrijfsleven. Hetzij direct in een vaste aanstelling, hetzij door detachering als aanloop naar een vast dienstverband.

De gespecialiseerde dienstverlening van DSW Stadspark is nu actueler dan ooit in het licht van de krapte op de arbeidsmarkt in het algemeen en de voorstellen ten aanzien van de WAO van de Commissie Donner in het bijzonder.

DSW Stadspark benadert haar doel en functioneren vanuit haar specifieke mens- en maatschappijvisie zowel voor mensen in de WAO en zij die daarin dreigen te komen als langdurig werklozen.