Ingezonden persbericht

Persbericht

Overheidsinstellingen moderniseren vergunningprocessen met behulp van Staffware

Alkmaar, oktober 2001 - - Staffware, toonaangevend in de bedrijfsprocesautomatisering, lanceert een oplossing gericht op het efficiënt afgeven van vergunningen binnen overheidsinstellingen. De 'Licensing' oplossing levert end-to-end- procesautomatisering voor het gehele traject van vergunninguitgifte en de daaraan gerelateerde dienstverlening. Het traject verloopt van initiële vergunningaanvraag via de goedkeuringsprocessen naar administratie en inspectie. De oplossing is gebaseerd op de bewezen Staffware-technologie en is ontworpen om het vergunningproces te automatiseren, te beheren en te controleren.

De overheid werkt momenteel aan een omvormingsprogramma waarbij alle organisaties uit de publieke sector in 2005 de klantenbehoeften identificeren en gezamenlijke dienstverlening leveren. Hierdoor kunnen deze organisaties vergunningen en autorisaties beter beheren. Het beheren van vergunningen is een belangrijke overheidsfunctie. Het loopt uiteen van de planning van aanvragen tot en met de autorisatie van industriereguleringen. De bedrijfsprocessen die het vergunningsproces ondersteunen zijn nu inefficiënte, vaak vreemd verdeelde, handmatige en op papier gebaseerde verantwoordelijkheid vertragingen.

Rob Glenn, Managing Director Staffware UK: "De overheid wordt nauw gecontroleerd op het leveren van elektronische diensten om publieke gelden te besparen en te voldoen aan hogere servicestandaarden. Er is behoefte aan een geïntegreerde, gecontroleerde en beheerde bedrijfsomgeving. Staffware kan deze leveren door bedrijfsprocessen te automatiseren."

De Staffware Licensing Solution is ontworpen om de automatische verwerking van vergunningapplicaties te beheren. Door middel van Straight Through Processing is het mogelijk routine-applicaties te verwerken. De oplossing zorgt ervoor dat binnenkomende applicaties - ook de 'niet-standaard' - naar de juiste personen en afdelingen worden gestuurd. Alle belangrijke data binnen de processen zijn pro-actief te beheren door middel van het stellen en hanteren van deadlines. Gemiste deadlines worden automatisch verschoven en opnieuw vastgelegd, zodat kan worden voldaan aan de gestelde serviceniveaus. Staffware Licensing Solution biedt verificatietrajecten voor het real-time bijhouden van de vooruitgang van de afzonderlijke applicaties. Ten slotte is het mogelijk om taken die verspreid zijn over meerdere locaties te ondersteunen, waardoor overal back-offices kunnen worden opgezet.

De Staffware Licensing oplossing is snel en eenvoudig aan te passen, te onderhouden en in te zetten en kan worden geïntegreerd in de bestaande infrastructuur van organisaties. Het voornaamste voordeel is dat vergunningsapplicaties sneller en efficiënter zijn te verwerken. Het stroomlijnen en automatiseren van bedrijfsprocessen zorgen voor lagere kosten. De klantenservice is verbeterd en er zijn meer mogelijkheden om serviceniveaus nauwkeurig te volgen. Tevens worden er minder fouten gemaakt; dit leidt tot hogere productiviteit. Ook is er betere controle door online verificatietrajecten voor het bijhouden van de voortgang van aanvragen. Het zorgt voor automatische generatie van correspondentie, betere managementrapportage en minder administratie. De oplossing is volledig aan te passen aan de specifieke eisen van elke organisatie en - dankzij de flexibele en open architectuur - geschikt om met bestaande systemen te integreren.

Staffware BV, Robijnstraat 2, 1812 RB, Alkmaar
Tel.: 072 - 5120728, www.staffware.com

Over Staffware
Staffware is de grondlegger van de business process automatisering en uitgegroeid tot marktleider op dit gebied. De organisatie is gespecialiseerd in workflow automatisering software en e-bussinessoplossingen. De Staffware-software automatiseert, beheert en stroomlijnt de bedrijfsprocessen binnen organisaties volledig. Momenteel zijn er 1,3 miljoen officiële Staffware-gebruikers wereldwijd in het bank- en verzekeringswezen, de telecom, nutsvoorziening en overheid voor de ondernemingsbrede applicaties. Staffware beheert met haar oplossingen het eBusiness-process, maar ontwikkelt ook geïntegreerde oplossingen op het gebied van eCRM, eBanking, eProcurement en New Product Development. Klanten en partners behalen aanzienlijke bedrijfsvoordelen door de Staffware-oplossingen die uiteenlopen van organisatiebrede applicaties tot en met internetapplicaties wereldwijd. De organisatie is de afgelopen vijf jaar verzesvoudigd en heeft nu meer dan 400 medewerkers, verdeeld over verschillende vestigingen in negentien landen. Mede door de ondersteuning van een uitgebreid partnernetwerk bestrijkt Staffware wereldwijd de belangrijkste business regio's. Nadere informatie over Staffware is beschikbaar op: www.staffware.com. Redactionele informatie:
Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn Tel.: 055 - 3663034, fax: 055 - 3602661, e-mail: prinflux@cs.com Pb1801

INFLUX PR-/Pers- (advies) Bureau - Deventerstraat 81 - NL - 7322 JL Apeldoorn. Tel.: +31 - 55 - 366 3034 / Fax: +31 - 55 - 360 2661 / E-mail: PRInflux@cs.com Http://www.Influx-pr.com