Gemeente Oegstgeest

Legionellapreventie

De gemeente wijst eigenaren van een accommodatie met een collectieve watervoorziening op hun verantwoordelijkheid in het kader van de "Tijdelijke regeling legionellapreventie in leidingwater".

Deze Regeling heeft het Ministerie van VROM op 15 oktober 2000 ingesteld. De rijksoverheid stelt in dit besluit eisen aan het beheer en inrichting van de collectieve waterinstallaties. Vóór 15 oktober 2001 dienen eigenaren ervan zich te houden aan de voorschriften over het informeren van verbruikers over de kwaliteit van het leidingwater en voor bepaalde collectieve installaties moet de eigenaar een meetprogramma opstellen en uitvoeren. De eigenaren zijn verantwoordelijk om passende maatregelen te treffen ter bestrijding van de legionella-bacterie in het watercircuit in hun accommodatie (zie het Waterleidingbesluit van 9 februari 2001 van het Ministerie van VROM).

Meer informatie over Legionella, regelgeving en installatietechniek is te vinden op de VROM-internetsite: http://www.minvrom.nl. Ook kunt u bellen met Publieksvoorlichting van VROM, telefoon 070-3395050. Publicaties (zoals de folder 'Legionella, antwoorden op de 25 meest gestelde vragen' en het rapport 'Beheersplan Legionella-preventie in leidingwater') van VROM zijn ook op te vragen bij het Distributiecentrum van VROM, telefoon 0900-8052.